Tijdens het coronavirus is de pandemie het verkeerde moment om de WHO te herzien

By admin

De organisator van “One World: Together At Home”, een ongekende met sterren bezaaide wereldwijde uitzending om de reactie van de WHO op de coronaviruspandemie te ondersteunen, heeft CNBC verteld dat het geen “wijs idee” is om de financiering van de volksgezondheidsorganisatie stop te zetten.

Hugh Evans is mede-oprichter en CEO van Global Citizen, de internationale belangenorganisatie die samenwerkt met Lady Gaga, de VN en de Wereldgezondheidsorganisatie aan het baanbrekende virtuele concert.

Sprekend over het recente besluit van president Donald Trump om de Amerikaanse financiering van de WHO te stoppen terwijl het zijn reactie op Covid-19 beoordeelt, vertelde Evans CNBC dat dit nu niet het juiste moment is.

“Denk ik dat het een verstandig idee is om de financiering aan de WHO stop te zetten? Nee, dat doe ik niet. Ik denk dat de WHO nu meer dan ooit onze steun nodig heeft, omdat ze eraan werken om eerstelijnsgezondheidswerkers levensreddend te maken persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, zoals gezichtsmaskers, zoals jassen, zodat ze het virus niet oplopen, “zei hij.

‘Nu geloof ik echt dat er een tijd en plaats is om te herzien wat er is gebeurd. Maar op dit moment is het tijd dat het leiderschap deze pandemie beëindigt.’

Dinsdag zei Trump dat de VS de financiering aan de Wereldgezondheidsorganisatie zullen opschorten terwijl het de reactie van het bureau op het virus beoordeelt. Hij voegde eraan toe dat de dienst fouten heeft gemaakt die ‘zoveel dood hebben veroorzaakt’. De WHO reageerde door te zeggen dat de verhuizing niet gepast zou zijn tijdens de wereldwijde pandemie van het coronavirus.

‘Een wereld’

De uitzending van Global Citizen vindt zaterdag plaats met optredens van enkele van de grootste namen in de wereldwijde entertainmentindustrie, waaronder Andrea Bocelli, Billie Eilish, Coldplay’s Chris Martin, John Legend, Lang Lang, Stevie Wonder, Celine Dion, Jennifer Lopez en Taylor Swift. Het evenement heeft als doel de eerstelijnsgezondheidswerkers in de wereld te vieren en te ondersteunen.

Evans zei dat het idee voor het eerst begon toen de VN Global Citizen benaderde om kunstenaars te vragen op te treden als reactie op het coronavirus. Lady Gaga werd curator van het evenement.

‘Ze nam contact op met Sir Paul McCartney, die contact opnam met artiesten als Elton John, Eddie Vedder van Pearl Jam, Pharrell, Lizzo, Alicia Keys, de lijst gaat maar door en die krachtige curatie die ze heeft verzorgd, heeft de wereld echt samengebracht’, Zei Evans.

“Maar ik denk dat wat er ook is gebeurd, is dat het bedrijven bij elkaar heeft gebracht, omdat ze een paar dagen geleden een oproep van de coalitie van de particuliere sector heeft bijeengeroepen en daar waren de CEO’s van veel van de Fortune 500-bedrijven, en ze nemen allemaal deel aan deze inspanning ,” hij voegde toe.

‘Virtuele ervaringen worden de nieuwe norm’

Het wereldwijde publiek wordt niet gevraagd om geld te doneren. Er is al meer dan $ 35 miljoen opgehaald van bedrijven, de particuliere sector en filantropen. ‘Dit is geen telethon. We wisten in een tijd dat mensen banen verliezen en geliefden verliezen vanwege Covid-19, dit is niet het moment om het grote publiek om geld te vragen. Dit is het moment om een ​​moment van wereldwijde solidariteit ‘, zei hij.

Evans is van mening dat virtuele ervaringen als deze een permanent effect zullen hebben op de manier waarop consumenten met muziek omgaan, maar hij gelooft nog steeds dat niets “de kracht van het leven” zal vervangen.

“Ik denk zeker totdat er een vaccin wordt gevonden en zeker totdat het testen vruchtbaar is, ja, dan zullen virtuele ervaringen in de nabije toekomst de nieuwe norm of het nieuwe normaal worden. Ik geloof nog steeds niet dat het livemuziek zal vervangen. Ik denk dat op het moment dat livemuziek weer terug is, willen mensen die ervaring hebben om het live te voelen en bij de artiesten te zijn en bij hun vrienden en familie te zijn, ‘zei Evans.