Tesla vergoedt klanten voor dubbele kosten en biedt $ 200 aan merchandise

Deze foto van een productieversie van Tesla’s Model Y was opgenomen in het winstrapport van het bedrijf over het vierde kwartaal van 2019.

Tesla

Tesla heeft klanten terugbetaald die ze twee keer in rekening hebben gebracht voor aankopen van nieuwe voertuigen aan het einde van het eerste kwartaal, heeft CNBC vernomen.

De terugbetalingen volgden op CNBC’s rapportage over de dubbele kosten en een videobeoordeling door ‘Everyday Chris’, Christopher T. Lee, op YouTube, waarin andere Tesla-kopers werden aangespoord om een ​​kassiercheque te gebruiken als ze konden, in plaats van Tesla toe te staan ​​hun bankrekening te debiteren. direct.

Zes klanten in Californië en North Carolina die met CNBC spraken en records deelden, ontdekten dat het ongeveer een week duurde voordat hun terugbetalingen doorkwamen nadat ze eerst een klacht hadden ingediend bij het elektrische autobedrijf van Elon Musk.

Deze klanten ontvingen hun terugbetalingen op of voor 1 april, inclusief betalingen voor rekening-courantkredieten die door Tesla’s dubbele opnames van hun rekeningen waren geactiveerd.

Deze week bood Tesla de getroffen eigenaren ook een verontschuldiging aan via e-mail en gaf ze hen een tegoed van $ 200 om te besteden in een enkel bezoek aan de online winkel van het bedrijf, volgens een e-mail die meerdere klanten deelden met CNBC. Het tegoed moet worden gebruikt in een enkele transactie op shop.tesla.com, kan niet worden gebruikt voor Tesla Tequila en vervalt op 30 januari 2022, aldus de e-mail.

In de Tesla-winkel die vandaag online is, biedt $ 200 kleinere items zoals kleding van het Tesla-merk, een nieuwe sleutelhanger voor een Model 3 of Model Y, maar geen premiumartikelen en autoaccessoires zoals een imperiaal of een bundel adapters waarmee bestuurders een Tesla in elk stopcontact om thuis of onderweg op te laden.

Klanten reageren

Een woordvoerder van de National Automated Clearing House Association (NACHA) vertelde CNBC dat, anekdotisch, ongeautoriseerde dubbele kosten voor dure items die met ACH-afschrijving zijn gekocht, ongebruikelijk zijn. NACHA beheert de ontwikkeling en het beheer van het ACH-netwerk.

De in Californië gevestigde Tesla-eigenaren Christopher T. Lee, Clark Peterson en Tom Slattery, die vorige maand met CNBC spraken over de dubbele kosten, zeiden allemaal dat Tesla zijn verkoop en klantenservice echt moet verbeteren.

Peterson zei: “Hoewel ik blij ben dat de hele situatie is opgelost, heb ik nog steeds het gevoel dat de reactietijd ontoereikend was. Het duurde dagen voordat Tesla enige vorm van reactie kreeg en ze hielden de hele tijd ons aanzienlijke geld vast. En het kostte hen vijf minuten om dat geld van onze rekening te halen. “

Slattery zegt dat het laatste gebaar te weinig, te laat is. Hij heeft alle accessoires die hij nodig heeft al gekocht en is op dit moment niet in de stemming om het Tesla-logo als een advertentie te dragen, vertelde hij dinsdagavond aan CNBC.

Toen de dubbele beschuldigingen zijn rekening troffen, was hij op weg naar een andere staat om naar huizen te kijken en hoopte hij erop te bieden. In plaats daarvan bracht hij zijn tijd door met afgeleid en gestrest en probeerde hij iets op schrift te krijgen over een terugbetaling.

Tesla betaalde hem op 31 maart terug, ongeveer een week nadat Slattery aanvankelijk had gebeld en het servicecentrum en de showroom van het bedrijf in Burbank had bezocht op zoek naar antwoorden.

Na het ontvangen van de verontschuldigingsmail van Tesla dinsdagavond, zei Slattery tegen CNBC: “Alles wat redelijk snel gedaan zou zijn, zou helemaal in orde zijn geweest. Maar ik heb geleerd dat Tesla’s cultuur is dat ze geven om de aandelenkoers en niet om de klanten.”

Toen hij het nieuws las over de recordaantallen van Tesla’s auto-afleveringen in het eerste kwartaal, zei hij dat hij gelukkig wilde zijn voor het bedrijf, maar in plaats daarvan een zinkend gevoel had.

“Ik dacht: ‘Je moest ons buitenspel zetten, ook al had je deze belachelijk positieve verkoopcijfers? Hoe kon je niet pauzeren om met mensen in de problemen om te gaan?’ ‘

De problemen waren niet beperkt tot klanten in Californië.

Een voormalig bankdirecteur in North Carolina, die uit privacyoverwegingen vroeg om naamloos te blijven, zei dat het onredelijk is dat een volledige werkweek duurt voordat een terugbetaling plaatsvindt.

Deze persoon moest ook het dubbele betalen voor een model Y uit 2021, dat ongeveer $ 54.000 kostte. Hij kocht de auto online en werd op donderdag 25 maart twee keer belast met geld dat van zijn rekening was afgeschreven.

Het was zijn bank, en niet Tesla, die hem op de hoogte bracht van de ongewone activiteit. Het kostte hem ongeveer 6 uur om een ​​reeks telefoontjes te plegen naar banken en Tesla in North Carolina en Californië om erachter te komen wat er was gebeurd, en hij kreeg pas op 31 maart een e-mail over een aanstaande terugbetaling. In de tussentijd trok hij zich terug. fondsen van een effectenrekening om onkosten te dekken.

Hoewel hij in het algemeen tevreden is met de auto en er al een paar honderd kilometer mee heeft gereden, zei hij dat de klantenservice van Tesla slechts een 1 op 5 zou beoordelen en dat het duidelijk hun fout is, niet die van de banken.

Tesla heeft niet onmiddellijk een verzoek om commentaar geretourneerd.

Plaats een reactie