FINANCIEEL.com

Tesla (TSLA) winst Q2 2023

Tesla (TSLA) winst Q2 2023

Elon Musk, Chief Executive Officer van SpaceX en Tesla en eigenaar van Twitter, gebaart terwijl hij de Viva Technology-conferentie bijwoont die gewijd is aan innovatie en startups in het expositiecentrum Porte de Versailles in Parijs, Frankrijk, 16 juni 2023.

Gonzalo Fuentes | Reuters

Tesla meldt woensdag na de bel tweedekwartaalcijfers.

Dit is wat Wall Street verwacht van de fabrikant van elektrische voertuigen van Elon Musk, volgens schattingen van analisten samengesteld door Refinitiv:

  • Winst: $ 24,47 miljard
  • verdiensten: 82 cent per aandeel

Tijdens het eerste kwartaal van 2023 rapporteerde Tesla een omzet van $ 23,33 miljard op een nettowinst van $ 2,51 miljard. Tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar rapporteerde Tesla $ 16,93 miljard aan inkomsten op een nettowinst van $ 2,27 miljard.

Begin deze maand rapporteerde Tesla 466.140 totale voertuigleveringen voor het tweede kwartaal en zei dat het 479.700 elektrische voertuigen had geproduceerd. (Leveringen zijn de beste benadering van verkopen die Tesla rapporteert.)

Omdat die leveringen hoger waren dan Wall Street had verwacht, en deels werden gedreven door incentives en kortingen, zullen investeerders waarschijnlijk op zoek gaan naar informatie over hoe de prijsverlagingen van Tesla de marges beïnvloedden.

Particuliere aandeelhouders hopen ook dat het bedrijf tijdens de winstoproep van woensdag meer updates over de Cybertruck zal geven, volgens vragen die vooraf zijn ingediend op een platform van Say Technologies.

In de afgelopen week, Tesla deelde een foto op sociale media van wat naar eigen zeggen de eerste Cybertruck was die ooit gebouwd was in de fabriek in Austin, Texas. Het bedrijf had echter nog geen specificaties of prijzen bekendgemaakt voor de sci-fi-geïnspireerde, hoekige pick-up die Musk oorspronkelijk debuteerde en promootte in 2019.

Naast Cybertruck-details postten particuliere beleggers op Say wanted updates over Tesla’s productie van 4680 batterijcellen, die worden gezien als cruciaal voor het opvoeren van de productie van de klasse 8 Semi-vrachtwagens van het bedrijf en de Cybertruck, over Tesla’s ontwikkeling van een mensachtige robot (ook wel de Tesla Bot of Optimus), en over een nieuwe fabriek die Tesla zei te gaan bouwen in Mexico.

Investeerders zijn ook op zoek naar updates over de vorderingen van het bedrijf bij de ontwikkeling van een autonoom of robotaxi-gereed voertuig. Terwijl Musk in 2016 de zelfrijdende ambities van Tesla prees, zei hij dat het bedrijf tegen het einde van 2017 een handsfree reis door de VS zou maken. Tesla moet die missie nog voltooien.

Morgan Stanley-analist Adam Jonas schreef eerder deze week in een notitie: “Om de rally gaande te houden, denken we dat Tesla moet bewijzen dat het meer is dan alleen een autobedrijf.”

Musk, die ook de CEO is van SpaceX en controlerend aandeelhouder en CTO van socialemediabedrijf Twitter, heeft onlangs weer een nieuw bedrijf opgericht, xAI, dat hij in Nevada heeft opgericht. Musk zei eerder deze maand dat xAI van plan is om samen te werken met zowel Tesla als Twitter, en dat xAI waarschijnlijk zou samenwerken met zijn EV-bedrijf op het “siliciumfront” en op het “AI-softwarefront”.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert