Tesla Model 3 ontploft naar verluidt in de parkeergarage van Shanghai

Tesla China-gemaakte Model 3-voertuigen zijn te zien tijdens een leveringsevenement in de fabriek in Shanghai, China, op 7 januari 2020.

Aly Song | Reuters

PEKING – Een Tesla Model 3 is dinsdag ontploft in een ondergrondse parkeergarage in Shanghai, meldden Chinese media.

Geen mensen raakten gewond bij de brand, zei Tesla in een verklaring aan Chinese media. Voorlopige analyse geeft aan dat het ongeval werd veroorzaakt door een botsing aan de onderkant van de auto, voegde de automaker toe in de rapporten.

Tesla reageerde niet onmiddellijk op een CNBC-verzoek om commentaar. Het was niet meteen duidelijk of het getroffen Model 3 een lokaal gemaakte of geïmporteerde versie was.

De Chinese batterijproducent Contemporary Amperex Technology (CATL) zei dat het volgens Chinese media niet het batterijpakket heeft gemaakt voor de auto die spontaan ontbrandt.

Verspreide ongevalsrapporten

Een aantal Tesla-auto’s is in de loop der jaren ontploft, ook in de VS.

In april 2019 stuurde Tesla een team om de schijnbare explosie van een van zijn geparkeerde voertuigen in Shanghai te onderzoeken.

De elektrische auto’s van Elon Musk zijn om andere redenen in China onder de loep genomen, zoals hun zelfrijdende technologie. Eerder deze maand zei het staatsbedrijf Economic Information Daily in een commentaarstuk dat er in 2020 minstens 10 meldingen waren van bestuurders die de controle over hun Tesla-voertuigen in China verloren.

Een bestseller in China

Plaats een reactie