FINANCIEEL.com

Tesla brult in een rustige markt

Tesla brult in een rustige markt

Chief Executive Officer van SpaceX en Tesla en eigenaar van Twitter, Elon Musk op de Viva Technology-conferentie op 16 juni 2023 in Parijs, Frankrijk.

Chesnot | Getty Images Nieuws |

Dit rapport komt uit de CNBC Daily Open van vandaag, onze nieuwe nieuwsbrief voor internationale markten. CNBC Daily Open brengt investeerders op de hoogte van alles wat ze moeten weten, waar ze ook zijn. Vind je het leuk wat je ziet? U kunt zich abonneren hier.

Wat je vandaag moet weten

Gedempte markten
De belangrijkste Amerikaanse indices stegen maandag lichtjes, in een rustige start van de tweede helft van het jaar. Europese markten noteerden meestal lager. De Stoxx 600-index daalde met 0,21%, meegesleurd door de daling van AstraZeneca met 8% na teleurstellende resultaten van een proef met een experimenteel medicijn tegen longkanker. De Italiaanse FTSE MIB-index voegde echter 0,77% toe en bereikte het hoogste punt in 52 weken.

Opwindende groei
Tesla-aandelen stegen gisteren met 6,9% nadat het bedrijf in het tweede kwartaal een duizelingwekkende groei van 83% op jaarbasis in leveringen rapporteerde. Andere fabrikanten van elektrische voertuigen leveren de goederen letterlijk ook. Rivian-aandelen stegen met 17,4% nadat het bedrijf in het tweede kwartaal 12.640 leveringen rapporteerde, een stijging van 59% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Xpeng, de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, klom met 4,17% nadat het zei dat het in het tweede kwartaal 23.205 voertuigen had afgeleverd, de eerste stijging na meer dan een jaar van dalingen.

12 sterren en een opkomende zon
De Europese Unie wil nauwer samenwerken met Japan op het gebied van technologieën als kunstmatige intelligentie en halfgeleiderchips, zei EU-commissaris Thierry Breton, die gisteren de Japanse regering ontmoette. De partnerschappen van de EU met Japan en andere Aziatische landen, zoals Zuid-Korea, maken deel uit van de inspanningen van het blok om het risico van China te verkleinen.

Stroomden naar blauwere luchten
Twitter-concurrent Bluesky ondervond zaterdag “record-high traffic” nadat Twitter tijdelijk het aantal berichten dat gebruikers per dag kunnen bekijken, beperkte. Elon Musk, uitvoerend voorzitter en CTO van Twitter, gezegd de verhuizing was vanwege “extreme niveaus van gegevensschrapen”. Bluesky wordt ondersteund door mede-oprichter van Twitter, Jack Dorsey, en bevindt zich nog steeds in een bètafase op uitnodiging.

[PRO] Nieuw hoogtepunt voor de S&P 500?
Fundstrat-oprichter Tom Lee denkt dat de S&P 500 tegen het einde van het jaar 4.825 kan bereiken. Dat is een stijging van 8% ten opzichte van de slotkoers van maandag op 4.455,59 en een niveau dat het vorige record van 4.821 overtreft. Lee erkende dat zijn oproep “agressief” is, maar wees erop dat sinds 1950, toen de S&P meer dan 10% won in de eerste helft en lager was in het voorgaande jaar, de mediane winst voor de rest van het jaar 12% bedroeg.

het komt neer op

De markten in de VS sloten vroeg voor de feestdag van 4 juli.

Slechts 32,8 miljoen aandelen van de SPDR S&P 500, een ETF die de S&P-index volgt, werden verhandeld – ver onder het 30-daagse gemiddelde van 85,3 miljoen en het laagste volume sinds november. Dat kwam tot uiting in de marginale bewegingen die indexen maakten. De S&P 500 geavanceerde 0,12%, de Dow Jones industriële gemiddelde was plat en de Nasdaq-composiet 0,21% toegevoegd.

Toch stak één aandeel vuurwerk af op een rustige dag. Tesla aandelen stegen met 6,9% en hielpen andere aandelen elektrische voertuigen vooruit te helpen, zoals Riviaans, Fisker En Helder.

“Het was een schot in de roos”, zei Dan Ives van Wedbush Securities, verwijzend naar Tesla’s blockbuster-rapport over de leveringen in het tweede kwartaal. “Die prijsverlagingen, dat was de pokerbeweging die ze moesten maken om een ​​ijzeren hek om hun installatiebasis te plaatsen.”

Maar Bernstein’s Toni Sacconaghi Jr., een oude beer op de voorraad, uitte zijn bezorgdheid over die prijsverlagingen. “De belangrijkste vraag voor beleggers is wat de marges kunnen zijn?” zei Sacconaghi. “We maken ons zorgen dat Tesla de prijzen in 2023 en/of 2024 verder zal moeten verlagen om aan de verwachtingen van de eenheid te voldoen.”

De Amerikaanse markten zullen vandaag gesloten zijn omdat traders Onafhankelijkheidsdag vieren. Op het programma: barbecues. En hoewel het niet letterlijk op de grill staat, zouden bredere indexen een zinderende juli moeten hebben, als de geschiedenis een leidraad is: Robert Hum van CNBC merkte op dat sinds 2009 de maand de beste van het jaar was voor de S&P en Nasdaq, en de op een na beste voor de Dow.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert