FINANCIEEL.com

Tesla-aandelen stijgen meer dan 7% na leveringsrapport, productieaantallen

Tesla-aandelen stijgen meer dan 7% na leveringsrapport, productieaantallen

Tesla Chief Executive Officer Elon Musk stapt in een Tesla-auto als hij een hotel in Beijing, China, 31 mei 2023 verlaat.

Tingshu Wang | Reuters

Tesla aandelen stegen met meer dan 7% in de handel op maandagochtend, deels gedreven door sterker dan verwachte leveringen in het tweede kwartaal en productieaantallen.

De cijfers, uit het zondagsrapport van de automaker, zijn de beste door het bedrijf bekendgemaakte benadering van de verkoop en worden nauwlettend in de gaten gehouden door analisten en aandeelhouders.

Analisten verwachtten 445.925 leveringen voor de periode eindigend op 30 juni 2023. Tesla overtrof die schatting met meer dan 20.000 auto’s en leverde 466.140 voertuigen af ​​voor het tweede kwartaal van 2023.

Het leveringsaantal werd aangedreven door prikkels en kortingen die in de eerste helft van het jaar aan kopers werden aangeboden, en door een federaal belastingkrediet van $ 7.500 onder de Inflation Reduction Act in de VS.

Tesla-aandelen zijn tot nu toe met bijna 126% gestegen, na een bloedstollende prestatie in 2022 waardoor ze op weg waren naar historische dieptepunten. De aandelen blijven ver verwijderd van pandemische hoogtepunten, toen het aandeel in november 2021 even boven de $ 407 bleef, maar sindsdien grotendeels is hersteld van een bodem in december 2022 van $ 101,81.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert