FINANCIEEL.com

Temasek zegt dat het momenteel niet van plan is om in cryptobedrijven te investeren

Temasek zegt dat het momenteel niet van plan is om in cryptobedrijven te investeren

Rohit Sipahimalani, chief investment officer van Temasek Holdings Pte, spreekt tijdens een persconferentie in Singapore op dinsdag 11 juli 2023.

Erts Huiying | Bloomberg |

Het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek is momenteel niet van plan om te investeren in cryptobedrijven vanwege de onzekerheid over de regelgeving in de sector, zei de chief investment officer Rohit Sipahimalani.

“Er is veel onzekerheid over de regelgeving in deze omgeving. En ik denk dat het erg moeilijk voor ons zal zijn om nog een investering te doen en te ruilen temidden van al deze onzekerheid over de regelgeving”, vertelde Sipahimalani aan CNBC in een interview op dinsdag.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de Amerikaanse cryptobeurs Ripple aangeklaagd wegens het overtreden van lokale effectenwetten door zijn native token XRP te verkopen zonder het eerst bij de toezichthouder te registreren.

De SEC rekende afzonderlijk een andere Amerikaanse crypto-uitwisseling Coinbase aan voor het opereren als een niet-geregistreerde effectenbeurs, een makelaar of een clearingbedrijf. Het beschuldigde Coinbase ook van het niet registreren van het aanbod en de verkoop van zijn staking-programma, waarmee klanten beloningen kunnen verdienen voor het bezit van bepaalde cryptocurrencies.

“Als je het juiste regelgevingskader hebt, en we voelen ons er prettig bij, en je hebt de juiste investeringsmogelijkheid, dan is er geen reden voor ons om er niet naar te kijken”, zei Sipahimalani.

“Maar zoals ik al zei, op dit moment zouden we ons niet op ons gemak voelen om in beurzen te investeren, gezien de huidige stand van zaken.”

Hij voegde eraan toe dat Temasek nooit van plan was om in cryptocurrency te investeren.

“We zijn nooit op zoek geweest om te investeren in cryptocurrencies. Zelfs de investering in FTX, we zullen het hebben over investeren in een beurs, waardoor we zonder na te denken op vergoedingen gebaseerde inkomsten konden krijgen [of] balansrisico of handelsrisico’s’, aldus Sipahimalani.

Op dinsdag boekte Temasek zijn slechtste rendement sinds 2016, gewogen door macro-economische en geopolitieke uitdagingen.

FTX-verlies

Temasek zegt dat het 'erg moeilijk' is om te investeren in crypto-uitwisselingen te midden van onzekerheden in de regelgeving

“Ten eerste moet je onthouden dat de FTX-investering deel uitmaakte van onze investeringsstrategie in een vroeg stadium, waarbij we investeren in nieuwe ontwrichtende technologieën om te zien wat er om de hoek ligt, zodat we dat naar onze portefeuillebedrijven kunnen brengen en kunnen profiteren binnen onze ecosysteem,” zei Sipahimalani.

“Ten tweede zoeken we natuurlijk naar rendement voor deze beginnende bedrijven, maar waarschijnlijk het belangrijkste is dat we op zoek zijn naar de volgende winnaars die we kunnen verdubbelen als ze uitbreken. En velen van hen worden uiteindelijk een kernonderdeel van ons portfolio.”

Hij noemde bedrijven als Alibaba en Meituan zulke bedrijven.

“We erkennen dat investeringen op dat niveau binair en riskant zijn, en daarom vertrouwen we op diversificatie. We beperken investeringen in een vroeg stadium tot 6% van onze portefeuille”, voegde hij eraan toe.

Temasek deed de nodige due diligence voor een investering in een vroeg stadium bij het overwegen van FTX, zei Sipahimalani, en ging uiteindelijk door omdat FTX “goede technologie had, marktaandeel won en bereid was om met regelgevers in zee te gaan en een vergunning te krijgen.”

Maar uiteindelijk is het “erg moeilijk om altijd die due diligence te ontdekken”, zei Sipahimalani.

“Als we in een vroeg stadium investeren, zullen er wat verliezen zijn, sommige afschrijvingen, maar wat voor ons belangrijk is, de hele portefeuille van investeringen in een vroeg stadium zou het goed moeten doen.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert