Technologiebedrijven trekken terug op aanwerving

By admin

Technologiebedrijven hebben zich sterk teruggetrokken in hun aanwervingen, wat bijdroeg aan de cascade van negatieve economische schokken veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus.

Het is ongeveer een maand geleden dat de eerste thuisbestelling van het land in de San Francisco Bay Area werd ingediend. In de weken sindsdien hebben shutdowns om de verspreiding van de pandemie onder controle te houden grote schade aangericht aan industrieën, variërend van detailhandel tot reizen en toerisme. Opvallend is het tempo en de omvang van de economische schade. Nog eens 4,4 miljoen Amerikanen hebben vorige week werkloosheidsaanvragen ingediend, waarmee het totaal de afgelopen vijf weken op 26 miljoen kwam. En sommige economen voorspellen dat het werkloosheidscijfer in de VS binnenkort 30% zou kunnen overschrijden – een stijging ten opzichte van het laagste niveau in 50 jaar van 3,5% in februari.

Aan de andere kant van het grootboek schetsen wervingstrends een even verontrustend beeld. En ondanks de verschuiving naar werken op afstand en de toenemende vraag naar bepaalde online diensten, is technologie niet immuun voor de terugval.

Volgens medio analisten bij Glassdoor zijn de vacatures in het hele bedrijfsleven tussen half maart en half april met meer dan 20% gedaald.

“Er is veel aandacht besteed aan de impact van servicemedewerkers”, zegt Daniel Zhao, senior econoom bij Glassdoor. “Maar het feit is dat er geen enkele industrie is die immuun is voor de effecten van de uitbraak. En de tech-industrie moet erachter komen hoe ze zich moet aanpassen zoals elke andere industrie.”

Vooral in de Bay Area en in de subsector van internet en technologie, waaronder bedrijven als Pinterest en Yelp, zijn de terugtrekkingen acuut. Deze platforms hebben aanzienlijke hobbels in gebruikersbetrokkenheid gemeld, maar ze werden gecompenseerd door een sterke vertraging van de advertentie-uitgaven. Maar de berichten voor computersoftware, hardware en IT-taken zijn tussen half maart en half april allemaal met dubbele cijfers gedaald.

Hardware, fintech en start-ups staan ​​onder druk

Tussen de opkomst van online boodschappen doen, de verhoogde focus op cloud computing en de schijnbaar onverzadigbare vraag naar tools voor videoconferenties, hebben sommige technologiebedrijven geprofiteerd doordat meer mensen zich wenden tot hun diensten terwijl ze binnenshuis onderdak zoeken.

Over het algemeen was het echter moeilijk om te vinden dat veel bedrijven de wervingsinspanningen opvoeren, volgens gegevens die door Thinknum Alternative Data, een onderzoeksgroep die door zowel openbare als particuliere bedrijven online geplaatste vacatures worden aangeboden, aan CNBC zijn opgevoerd. Deze cijfers worden verzameld op de websites voor werving, HR en carrières van bedrijven.

Het aantal bedrijven dat de aanwerving vertraagt, onthult de diepte van de door het coronavirus veroorzaakte schok op de vraag.

Tussen 1 januari en 15 april hebben traditionele, gerenommeerde hardwarebedrijven zoals Analog Devices, Dell Technologies, Intel en Micron alle berichten met 30 tot 60% verlaagd. In datzelfde tijdsbestek vorig jaar verhoogden de bedrijven de noteringen of hielden ze redelijk stabiel.

“Zoals alle bedrijven op dit moment, onderzoeken we alle aanwervingen en houden we ons bezig met het behouden van de banen van teamleden,” vertelde een woordvoerder van Dell aan CNBC. “We eren alle aanbiedingen die zijn verlengd en blijven ons inzetten voor onze early-in-career talentprogramma’s, zoals zomerstages.”

Zelfs bedrijfstakken die klaarblijkelijk hun voordeel zouden kunnen doen te midden van strikte maatregelen voor sociale distantiëring, hebben een grote terugval in het aantal vacatures gezien.

Cybersecurity-infrastructuur lijkt net zo belangrijk als altijd met steeds meer mensen die vanuit huis werken, maar die bedrijven nemen niet per se meer personeel in dienst.

Van de top 10 van meest waardevolle openbare cyberbeveiligingsbedrijven die door Thinknum worden gevolgd, hebben er zes sinds het begin van het jaar het aantal vacatures verminderd. Twee van die bedrijven hebben stand gehouden, terwijl er slechts twee zijn toegevoegd aan hun vacaturesites.

Fintech heeft een van de grootste verschillen in wervingstrends gezien.

Sommige bedrijven hebben geprofiteerd van de omschakeling naar digitale en contactloze betalingen, zoals PayPal. Het bedrijf verdubbelde bijna het aantal vacatures tussen 1 januari en 15 april. In diezelfde periode van vorig jaar daalde het aanbod zelfs.

Maar aanwerving bij enkele van de meest gewaardeerde start-ups op het gebied van financiële technologie, zoals SoFi en Stripe, zijn sinds het begin van het jaar met dubbele cijfers gedaald. Een woordvoerder van SoFi merkte op dat dit gedeeltelijk te wijten was aan een recente wijziging in de manier waarop het bedrijf vacatures op zijn site categoriseert. Economen zeggen echter dat de algemene trend de krappere financiële omstandigheden in de markt onderstreept.

Het zijn niet alleen fintech-start-ups die de warmte voelen. Top tech start-ups van data-analytics software bedrijf Palantir tot shopping platform Wish hebben hun aantal vacatures verlaagd.

Van de 219 niet-beursgenoteerde technologiebedrijven met een waarde van $ 1 miljard of meer (“eenhoorns”) die worden bijgehouden door LinkedIn, vertragen supply chain-logistiek en bezorgbedrijven het snelst, met een daling van 72% in vacatures. Ook reisstartups zijn dichtgeslagen, met een daling van 47% tussen februari en maart.

“De vraag is wat voor soort werkgevers kunnen blijven aannemen tijdens een dergelijke recessie”, aldus Zhao van Glassdoor. ‘Als je naar start-ups kijkt, heb je niet veel geld bij de hand. Ze kunnen de neergang niet noodzakelijk doorstaan ​​en de crisis blijven aannemen.’

Amazon neemt aan, andere e-commercebedrijven vertragen

Nu niet-essentiële winkels gesloten zijn en grote delen van Amerika nog steeds op hun plaats zitten, winkelen meer consumenten online en vaker, waardoor Amazon in de nationale schijnwerpers komt te staan ​​- en het is een zeldzame uitzondering op de vertraging bij het inhuren van technologie. Het bedrijf vervulde 100.000 nieuwe posities die het vorige maand creëerde en zei dat het van plan is nog 75.000 magazijnmedewerkers in dienst te nemen.

Amazon adverteert momenteel voor meer dan 37.000 rollen in het hele bedrijf en schaalt snel op in rollen rond de groeiende supply chain en veiligheid van werknemers.

Het aantal vacatures voor “Medisch, Gezondheid en Veiligheid” is in 2020 met meer dan 80% gestegen en meer dan verdrievoudigd op jaarbasis. Ondertussen zijn vacatures in ‘Fulfillment and Operations Management’, die rollen in het beheer van of het werken met zendingen omvatten, met meer dan 55% gestegen.

Maar de meeste andere e-commercebedrijven vertonen de tegenovergestelde trend. De uitgavenprioriteiten zijn verschoven en sommige kritieke klantenbases zijn volledig gevallen.

Tussen 1 januari en 15 april verminderden Wayfair en Grubhub respectievelijk 73 en 94%. En dat kan niet alleen worden toegeschreven aan agressieve aanwervingsdoelen in het eerste kwartaal. Beide bedrijven hebben in dezelfde periode in 2019 boekingen toegevoegd, volgens gegevens van Thinknum.

Grubhub heeft in bepaalde markten een recordaantal nieuwe diners en nieuwe restaurants aangetrokken, maar dat werd overschaduwd door een dramatische daling van de zakelijke activiteiten. Het voedselbezorgingsbedrijf trok eerder deze maand zijn jaarrichtlijn in. Wayfair, zei dat de omzetgroei tussen maart en april is verdubbeld, maar dat komt niet op de vacaturesites.

Het is ook stoer rodelen aan de privékant, vooral voor trendy direct-to-consumer-merken. Away en Warby Parker hebben bijvoorbeeld allebei 70% minder postings. Ze versnelden de aanwerving in dezelfde periode vorig jaar.

Away, het in New York gevestigde reismerk dat vorig jaar een waarde van $ 1,4 miljard haalde, zei eerder deze maand in een bericht dat de verkoop meer dan 90% was gedaald tijdens de uitbraak van het coronavirus.

“Het is niet alleen moeilijk om zaken te doen tijdens een wereldwijde pandemie – voor ons is het bijna onmogelijk om onze missie voort te zetten om reizen te transformeren wanneer reizen tot stilstand is gekomen”, schreven oprichters Steph Korey en Jen Rubio.

Redenen voor optimisme

Toch zeggen analisten dat er enkele redenen zijn om optimistisch te zijn over de sector.

Het aantal vacatures voor technische functies is minder gedaald dan in andere bedrijfstakken, aldus Jed Kolko, hoofdeconoom bij Indeed – het grootste wervingsplatform voor verkeer in de Verenigde Staten.

Het aantal vacatures op Indeed daalde in alle bedrijfstakken in het hele land met 31% tussen 1 februari en 10 april vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vermeldingen in horeca en toerisme, de zwaarst getroffen sector, zijn met 63% gedaald.

Ter vergelijking: het aantal vacatures voor twee specifieke soorten technische banen – informatieontwerp en softwareontwikkeling – daalt respectievelijk met slechts 25% en 26%.

Tech toont gedeeltelijk meer veerkracht dan andere industrieën, omdat deze bedrijven zich bezighouden met het ondersteunen van de infrastructuur voor grote afgelegen arbeidskrachten, aldus Guy Berger, hoofdeconoom bij LinkedIn.

“In de hele economie zijn de zaken teruggelopen, hebben mensen minder geld te besteden en zijn de financiële omstandigheden krapper, maar bedrijven die het relatief beter doen, bieden essentiële of bijna essentiële technische diensten”, aldus Berger. ‘Dat zijn dingen die mensen moeten doen … zoals videoconferenties en online werken.’

Die samenloop van factoren heeft sommige softwarenamen zoals Slack, Twilio, Adobe en Salesforce een boost gegeven. Volgens Thinknum hebben alle vier bedrijven tussen 1 januari en 15 april het aantal vacatures zien stijgen tussen 20 en 40%.

Enkele van de meest waardevolle en bekende spelers in de branche, zoals Apple en Facebook, zijn ook relatief stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Facebook zei vorige maand dat het totale aantal berichten op zijn platforms met 50% is gestegen in landen die zwaar zijn getroffen door het virus. Videoberichten meer dan verdubbeld.

Zelfs Alphabet-dochter Google, die zei dat het van plan is de aanwerving voor de rest van 2020 te vertragen, had het aantal vacatures tussen 1 januari en 15 april met 17% verhoogd.

Dit zijn tekenen, zegt Zhao van Glassdoor, dat potentiële werknemers, te midden van de onzekerheid, op zoek zijn naar grotere bedrijven met meer contant geld, dat als veiliger weddenschappen wordt gezien in vergelijking met start-ups.

‘Telkens als je een dergelijke recessie meemaakt, komen financiële zekerheid en werkzekerheid voorop in ieders gedachten’, zei Zhao. “Wat dat betekent, is dat mensen prioriteit geven aan werk en financiële zekerheid en gaan werken bij bedrijven die stabieler en meer gevestigd zijn.”

Hij voegde eraan toe dat kleinere techbedrijven in de secties Bedrijfsoverzicht op de site van Glassdoor de grootste toename zien in discussies over ontslagen.

Op zoek naar heropening

Terwijl steden en staten debatteren over ontspannende beperkingen op afstand en bedrijven beginnen met het plannen van een gefaseerde terugkeer naar de werkplek, hebben veel economen hun ogen gericht op vacatures.

Volgens Indeed zijn de metro’s die de afgelopen maanden de grootste daling in het aantal vacatures hebben gezien, reisbestemmingen en knooppunten van gastvrijheid en toerisme: Honolulu, Miami, Orlando en Las Vegas.

De impact van wervingstrends in technologie valt echter onevenredig op de Bay Area. En tech-wervingspatronen hebben ook rimpeleffecten in andere sectoren die afhankelijk zijn van de industrie.

“Als we denken aan tech-arbeiders in de tech-industrie, stellen velen van ons software-ingenieurs of data-wetenschappers of productmanagers voor, maar er zijn veel mensen die een niet-technische rol spelen in de tech-industrie”, aldus Zhao van Glassdoor. “Dat is alles, van marketingmanagers tot administratieve assistenten tot het personeel dat de gebouwen helpt schoonmaken en onderhouden. Er is dus echt een wijdverbreide impact.”

LinkedIn’s Berger zei dat de Bay Area vorige maand een enorme verschuiving doormaakte over de hele arbeidsmarkt. In maart was het aantal aanwervingen in alle sectoren in de regio met 4,8 procent gedaald ten opzichte van februari en met 9,1 procent vergeleken met maart 2019.

Die economische schade heeft zich ook tot op staatsniveau uitgebreid. Volgens CNBC-onderzoek leidt Californië alle staten met 3,4 miljoen werkloze claims die de afgelopen vijf weken zijn ingediend. Het is ook de op twee na zwaarst getroffen staat, met 17% van de beroepsbevolking die werkloosheid zoekt.

Een opleving van de aanwervings- en economische activiteit – in de Bay Area, in heel Californië en in het hele land – hangt af van uitgebreide maatregelen op het gebied van de volksgezondheid, met name een enorme verbetering in testen. Het zal ook afhangen van hoe snel de technologie-industrie, die naar schatting 10% van de Amerikaanse economie vertegenwoordigt, weer op de been kan komen.

“De industrie heeft de afgelopen jaren een bijzonder acuut tekort aan arbeidskrachten geleden, en ik denk dat werkgevers dat nog steeds voelen”, aldus Zhao. “Er is nog steeds een psychologische tik in de hoofden van mensen dat ze moeten kunnen strijden om arbeid. Ik denk eigenlijk dat, zodra deze crisis voorbij is, het aannemen van personeel in de technische industrie vrij snel zal toenemen, alleen omdat mensen deze herinnering hebben van een zeer krappe arbeidsmarkt. “