FINANCIEEL.com

Tech-aandelen hadden een zware dag, maar dat geeft niet

Tech-aandelen hadden een zware dag, maar dat geeft niet

Het elektrische voertuig Tesla Inc. Model Y tijdens de lancering in Kuala Lumpur, Maleisië, op donderdag 20 juli 2023.

Samsul zei | Bloomberg |

Dit rapport komt uit de CNBC Daily Open van vandaag, onze nieuwe nieuwsbrief voor internationale markten. CNBC Daily Open brengt investeerders op de hoogte van alles wat ze moeten weten, waar ze ook zijn. Vind je het leuk wat je ziet? U kunt zich abonneren hier.

Wat je vandaag moet weten

Dow presteert beter
Amerikaanse aandelen handelden donderdag gemengd, waarbij de Dow Jones Industrial Average de enige grote index was die een overwinning boekte. De Azië-Pacific-markten daalden vrijdag. De Japanse Nikkei 225 verloor ongeveer 0,3% nadat de kerninflatie van het land op jaarbasis was gestegen tot 3,3%, tien basispunten hoger dan in mei. Afzonderlijk daalden de TSMC-aandelen met ongeveer 3% nadat het zijn eerste driemaandelijkse winstdaling in vier jaar rapporteerde.

Rijstprijzen stijgen
Of je favoriete koolhydraat nu rijst, brood of noedels is, verwacht er meer voor te betalen. India heeft de export van niet-basmati witte rijst met ingang van donderdag verboden, in een poging de hoge voedselprijzen in eigen land in toom te houden. Door tekorten zijn de wereldmarktprijzen voor rijst al op een recordhoogte. Tarweprijzen zijn deze week ook gestegen, nadat Rusland zich terugtrok uit het Black Sea Grain Initiative.

Elon Musk, CEO, CTO, oprichter
Elon Musk is CEO van Tesla en SpaceX; CTO van Twitter; oprichter van Neuralink, The Boring Company en nu xAI. Die overlappende rollen bij meerdere ondernemingen baren sommige analisten en investeerders zorgen, die denken dat Musk afgeleid raakt of dat zijn verschillende bedrijven uiteindelijk met elkaar gaan concurreren.

Inbreuk door aan China gelinkte hackers
Aan China gelinkte hackers hebben het e-mailaccount van de Amerikaanse ambassadeur in China, Nicholas Burns, geschonden, zo heeft NBC News bevestigd. De hackers hadden ook toegang tot het e-mailaccount van Daniel Kritenbrink, de onderminister van Buitenlandse Zaken voor Oost-Azië, en Gina Raimondo, de minister van Handel. De aanvallen maken deel uit van een recente gerichte campagne voor het verzamelen van inlichtingen, bevestigden twee Amerikaanse functionarissen.

[PRO] Ondergewaardeerde wereldwijde aandelen
Wereldwijde aandelenmarkten trekken niet zoveel aandacht als Amerikaanse markten – dus er zijn vaak koopjes over het hoofd gezien. Morgan Stanley kiest een lijst met wereldwijde aandelen waarvan hij denkt dat ze de markt zullen verslaan – en die lager geprijsd zijn dan de bank denkt dat ze waard zijn.

het komt neer op

Sinds eind mei, toen de hectiek rond Nvidia begon op te lopen, hebben de technologieaandelen de markt opgedreven Nasdaq-composiet hoger, terwijl de Dow Jones industriële gemiddeldedat minder technische aandelen omvat, is weggekwijnd.

Gisteren was een omkering van die trend.

De Dow steeg met 0,47%, de negende dag op rij met winst en de langste winning streak sinds 2017. De blue-chip-index verloor Johnson & Johnsondie met 6% knalde nadat het bedrijf beter dan verwachte resultaten voor het tweede kwartaal had gepost en de vooruitzichten voor het jaar had verhoogd. Goldman Sachseen ander Dow-bestanddeel, klom 3%.

Ondertussen zakte de Nasdaq met 2,05%, de slechtste dag sinds maart, waarmee hij op koers kwam voor een negatieve week. De tech-heavy index werd naar beneden gesleept door dalende aandelen van Netflixen En Tesla. Netflix kelderde met 8,4% na het boeken van inkomsten die analisten teleurstelden, terwijl Tesla met 9,7% zakte omdat de winstoproep van het bedrijf geen duidelijkheid bood over de leverings- en productieplannen voor het jaar. Andere technische aandelen, zoals Amazone En Nvidiaviel in sympathie en verloor meer dan 3%.

De S&P 500 daalde ook 0,68%.

Toch kan dit een tijdelijke afwijking zijn vanwege inkomstenrapporten. Er zijn geen aanwijzingen dat de opwinding van investeerders over kunstmatige intelligentie is afgenomen – onthoud hoe van Microsoft aandelen bereikten dinsdag een recordhoogte nadat het technologiebedrijf zijn abonnementsplannen voor AI aankondigde.

Bovendien is de Dow’s tot nu toe met 6,3% gestegen, terwijl de Nasdaq in dezelfde periode met 34,4% is gestegen. Het zou veel meer dan één slechte dag kosten om het momentum van technologieaandelen te stoppen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert