FINANCIEEL.com

Taylor Swift stemde in met FTX-partnerschap, maar crypto-uitwisseling redde het: Bron

Taylor Swift stemde in met FTX-partnerschap, maar crypto-uitwisseling redde het: Bron

Taylor Swift, links, treedt op op het podium op 17 maart 2023. Voormalig FTX Chief Executive Sam Bankman-Fried, rechts, verlaat de federale rechtbank van Manhattan in New York City, 16 februari 2023.

| Reuters

Taylor Swift tekende en stemde in met een sponsorovereenkomst met de failliete crypto-uitwisseling FTX na maanden van discussie voordat leidinggevenden bij FTX besloten de deal niet door te zetten, vertelde een persoon die bekend was met de zaak aan CNBC.

De aard van de overeenkomst, eerder gerapporteerd door The New York Times op donderdag, is in tegenspraak met openbare berichtgeving over de aard van de mislukte FTX-Swift-deal. Openbare verklaringen van een class action-advocaat prees Swift’s due diligence-inspanningen en zei dat de artiest de beurs had gevraagd uit te leggen waarom de beursgenoteerde activa niet als niet-geregistreerde effecten werden beschouwd.

Maar Swift stemde uiteindelijk toch in met de deal, vertelde de persoon die bekend was met de zaak aan CNBC. De ondertekende overeenkomst werd naar de e-mailinbox van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried gestuurd, waar het een paar weken onbeantwoord bleef, vertelde de persoon aan CNBC, eraan toevoegend dat uiteindelijk een groep FTX-managers Bankman-Fried overhaalde om niet door te gaan met de gerapporteerde deal van $ 100 miljoen.

Drie andere bronnen die bekend waren met de zaak vertelden The New York Times dat het team van Swift na zes maanden onderhandelen de deal met FTX tekende en dat Bankman-Fried uiteindelijk de stekker eruit trok.

De persoon die bekend was met de zaak vroeg om anoniem te blijven vanwege lopende federale en faillissementsprocedures. Het bestaan ​​van een FTX-Swift-partnerschap werd voor het eerst gemeld door The Financial Times.

FTX heeft in november 2022 faillissementsbescherming aangevraagd. Bankman-Fried wordt geconfronteerd met meerdere federale aanklachten, waaronder fraude en schendingen van campagnefinanciering. Drie andere leidinggevenden van FTX – Gary Wang, Caroline Ellison en Nishad Singh – hebben bekend schuldig te zijn aan verschillende federale aanklachten en werken samen met de vervolging van Bankman-Fried door de regering.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert