Starbucks en Sequoia China slaan een partnerschap aan om technische investeringen te doen

By admin

Op vrijdag 7 februari 2020 staat er een Starbucks Corp.-logo in de etalage van een gesloten coffeeshop aan de Yuyuan Bazaar in Shanghai, China.

Qilai Shen | Bloomberg | Getty Images

Starbucks is een samenwerking aangegaan met durfkapitaalbedrijf Sequoia Capital China om mee te investeren in technologiebedrijven in de op één na grootste economie ter wereld.

De koffieketen zei dat het naast co-investeringen zal kijken naar “commerciële partnerschappen met de volgende generatie voedsel- en detailhandeltechnologiebedrijven”.

“De samenwerking stelt Starbucks in staat om gebruik te maken van de meest dynamische Chinese technologieondernemers om onze klanten te verrassen met zinvolle innovaties die in China zijn gecreëerd voor China”, zei Belinda Wong, voorzitter en CEO van Starbucks China in een persbericht.

Starbucks zal vroegtijdig toegang kunnen krijgen tot ‘ideeën op de detailhandelsmarkt, waardoor kansen voor strategische investeringen ontstaan’, aldus het bedrijf. Bedrijven waarin het investeert, zullen kunnen profiteren van de expertise, schaal en infrastructuur van Starbucks, voegde het eraan toe.

De laatste push van Starbucks heeft tot doel het digitale aspect van zijn activiteiten in China, een van de belangrijkste markten, te versterken.

In 2018 sloot Starbucks een samenwerking met e-commerce gigant Alibaba om te beginnen met de levering van zijn producten.

Het bedrijf zei dat het “de mogelijkheden zal onderzoeken om digitale technologieën in alle dimensies van zijn detailhandel in te bedden” en gegevens zal gebruiken om de besluitvorming te helpen. Starbucks zal ook kijken naar technologieën die het kunnen helpen bij het beheren van zijn groeiende retailactiviteiten in China en het optimaliseren van het supply chain- en voorraadbeheer.