FINANCIEEL.com

Spotify (SPOT)-inkomsten

Spotify (SPOT)-inkomsten

Budrul Chukrut | LichtRocket |

Aandelen van Spotify daalde dinsdag met 7% in premarket-handel nadat het bedrijf resultaten over het tweede kwartaal bekendmaakte die de schattingen van analisten voor de omzet misten en zwakker dan verwachte vooruitzichten boden.

Dit is hoe het bedrijf het deed:

  • Verlies per aandeel: Verlies van 1,55 euro, niet vergelijkbaar met schattingen
  • Winst: 3,18 miljard euro versus 3,21 miljard euro verwacht door analisten, volgens Refinitiv

gerelateerd beleggingsnieuws

Het succes van de 'Barbenheimer'-kassa kan een reeks aandelen helpen, zeggen analisten.  Hier zijn er een aantal

CNBC Pro

De omzet steeg jaar op jaar met 11% van 2,86 miljard euro ($ 3,16 miljard). Spotify boekte in zijn Q2 2022 rapport een verlies per aandeel van 85 eurocent. Het bedrijf zei dat het voor het derde kwartaal een totale omzet van 3,3 miljard euro verwacht, een daling ten opzichte van de 3,4 miljard euro die analisten volgens StreetAccount hadden verwacht.

Spotify rapporteerde 551 miljoen maandelijkse actieve gebruikers voor het kwartaal, een stijging van 27% op jaarbasis. Er waren 36 miljoen netto toevoegingen aan maandelijks actieve gebruikers gedurende het kwartaal. Spotify meldde ook 220 miljoen betalende abonnees, een stijging van 17% ten opzichte van een jaar geleden.

In het eerste kwartaalrapport zei het bedrijf dat het verwachtte in het tweede kwartaal ongeveer 15 miljoen nieuwe maandelijkse actieve gebruikers toe te voegen, waarmee het totaal op 530 miljoen komt. Het had ook een omzet van 3,2 miljard euro verwacht en 217 miljoen betalende abonnees in het kwartaal.

Spotify boekte een nettoverlies van 302 miljoen euro, een stijging ten opzichte van het verlies van 125 miljoen euro in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Spotify blijft investeren in advertenties en de door advertenties ondersteunde inkomsten stegen jaar op jaar met 12%. Het bedrijf zei dat de groei van de inkomsten uit podcast-advertenties jaar op jaar opnieuw versnelde tot meer dan 30%.

Maandag kondigde Spotify plannen aan om de prijs van zijn Premium-abonnementen met maar liefst $ 2 te verhogen, wat zich vertaalt in een verhoging van 20% voor sommige abonnementen. Het bedrijf zei dat het marktlandschap “is blijven evolueren” sinds de lancering van Spotify, en dat de veranderingen het bedrijf zullen helpen “waarde te blijven leveren aan fans en artiesten”, aldus een blogpost.

In de VS kost het Premium Individual-aanbod van Spotify nu $ 10,99, een stijging van $ 9,99, en de prijs van het Premium Duo-abonnement is gewijzigd in $ 14,99, een stijging van $ 12,99. Het Premium Family-abonnement van het bedrijf kost nu $ 16,99, een stijging van $ 15,99, en het studentenaanbod kost $ 5,99, een stijging van $ 4,99.

Spotify zei dinsdag in zijn rapport dat de prijsverhogingen naar verwachting “minimale impact” zullen hebben op de totale omzet van het bedrijf in het derde kwartaal.

Het bedrijf zal zijn driemaandelijkse call met investeerders houden om 8 uur ET.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert