FINANCIEEL.com

Spoorvervoer vanuit Canada keldert als gevolg van staking in havens aan de westkust

Spoorvervoer vanuit Canada keldert als gevolg van staking in havens aan de westkust

Zeecontainers worden op treinwagons geladen bij de containerterminal van Global Container Terminals Vanterm in de haven van Vancouver in Vancouver, British Columbia, Canada.

Bloomberg | Bloomberg |

Wekelijkse gegevens over de spoorhandel van de Association of American Railroads tonen de verwoestende impact die de staking van de havens aan de Canadese westkust heeft op goederenvervoer per spoor dat de VS binnenkomt

Het intermodale Canadese spoor op jaarbasis daalde vorige week met 46,2% als gevolg van de staking. Tot de getroffen topsectoren behoren bosproducten zoals hout- en houtproducten, olie- en aardolieproducten, niet-metaalhoudende mineralen zoals steenslag, zand, steen, klei en glasproducten, en chemicaliën.

De AAR zei in een verklaring dat hoewel de feestdag van 4 juli mogelijk een rol heeft gespeeld in de daling van de handel, “deze verkeersdaling een tastbare indicator is van de impact van de West-Canadese havenstaking op spoorwegklanten en de grotere Noord-Amerikaanse economie. Hoe langer de situatie duurt.” aanhoudt, hoe groter de impact op de Noord-Amerikaanse toeleveringsketen.”

Volgens gegevens van US Census arriveert dagelijks voor ongeveer $ 572 miljoen aan containerhandel vanuit Canada in de VS. Tussen januari 2022 en mei 2023 varieerde de totale maandelijkse invoer van Amerikaanse goederen uit Canada van $ 31 miljard tot bijna $ 41 miljard. De belangrijkste importgoederen voor mei waren onder meer minerale brandstoffen, voertuigen en computergerelateerde machines.

De International Longshoremen and Warehouse Union of Canada begint haar staking op 1 juli. De onderhandelingen tussen de ILWU Canada en de British Columbia Maritime Employers Association zijn gespannen, waarbij beide partijen met federale bemiddelaars hebben gesproken om tot een deal te komen.

De VS en Canada hebben een historisch sterke handelsrelatie: elk land is de belangrijkste handelspartner van de ander. Ongeveer 20% van de Amerikaanse handel komt aan in de Canadese havens van Vancouver en Prince Rupert, waar stakingen uitbraken nadat vakbondsleiders en vertegenwoordigers van de industrie er niet in slaagden een akkoord te bereiken voordat een afkoelingsperiode was verstreken. De Canadese Kamer van Koophandel schat dat er dagelijks $ 605 miljoen aan handelsbewegingen via een van die twee havens plaatsvindt.

Volgens een schatting van de Railway Association of Canada kan het elke dag dat de staking duurt drie tot vijf dagen duren voordat netwerken en toeleveringsketens zijn hersteld. Dit betekent dat als de staking op de twaalfde dag zou eindigen, de vertragingen voor spoorcontainers 36 tot 60 dagen kunnen bedragen. Dit omvat niet de vertragingen van schepen die wachten om te worden verwerkt, wat zou leiden tot meerdere extra vertragingen.

Containerschepen weken uit van Vancouver tijdens havenstakingen, op weg naar Seattle

Schipomleidingen plus containers op andere schepen die opnieuw worden toegewezen als Amerikaanse vracht, zullen het volume naar de VS vergroten. spoorwegsysteem, volgens Paul Brashier, vice-president van drayage en intermodaal bij ITS Logistics. Het voegt ook tijd en kosten toe, zoals extra treinkosten, douanekosten en havenafhandelingskosten.

De daling van de handel is een weerspiegeling van de schepen die Vancouver en Prince Rupert hebben verlaten om hun lading naar de Verenigde Staten om te leiden. Het handelsvolume dat wordt verstoord, heeft geleid tot bezorgdheid over de toeleveringsketen in de VS

ITS heeft zowel de spoorhellingen aan de westkust als de oostkust van de VS op rood gezet in zijn vrachtindex, wat wijst op toekomstige congestie als gevolg van de staking.

“Aangezien de wachttijden voor containers in West-Canada toenemen als gevolg van de duur van de staking, zal die vracht de spoorlijnen en opritten overweldigen wanneer het eindelijk begint over te gaan van de oceaanterminals naar de opritten van het binnenland”, zei Brashier.

VesselsValue-gegevens tonen 14 containerschepen die momenteel offshore voor anker liggen bij Vancouver en Prince Rupert, met een handelsvolume van $ 7,6 miljard.

“Een behoorlijke hoeveelheid product stroomt door Vancouver vanuit Azië en gaat naar plaatsen als Chicago”, zegt Eric Byer, CEO van de National Association of Chemical Distributors. Hij zei dat sommige leden nu drie tot vier weken vertraging oplopen als gevolg van de staking, maar voegde eraan toe dat er een overcapaciteit op de markt is, dus de huidige situatie is niet op het niveau van een crisis die zou zijn ontstaan ​​als de Amerikaanse havens aan de westkust niet hadden gehandeld. onlangs een deal gesloten. “Maar [this is] nog steeds verontrustend. De staking kan geen weken duren, anders wordt de toeleveringsketen weer een uitdaging”, aldus Byer.

Producten die in verven, coatings en zuren uit Azië worden verwerkt, worden volgens de National Association of Chemical Distributors het meest getroffen.

Amerikaanse havens die schepen bedienen, hebben schepen omgeleid, ondanks wat de vakbond zegt

ILWU-president Willie Adams, die voor de tweede keer sinds 4 juli terug was in Canada om zondag een vakbondsbijeenkomst bij te wonen, vertelde CNBC in een recente verklaring dat vakbondswerkers geen omgeleide schepen zullen bedienen, maar activiteit in Amerikaanse havens geeft aan dat dit niet de bedoeling is. geval. De schepen OOCL San Francisco, MSC Sara Elena, Hyundai Faith en CMA CGM Medea hebben onderhoud gehad. Het zou voor de ILWU echter moeilijk zijn om containers te identificeren waarvan de eindbestemming is gewijzigd, omdat vakbondsmedewerkers om veiligheidsredenen geen toegang hebben tot containerinformatie.

De ILWU West Coast-afdeling in de VS reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Een verklaring op Twitter die dinsdag door de Canadese minister van Arbeid werd gepost, zei dat de verschillen tussen de vakbond en het havenbezit niet groot genoeg zijn voor een werkonderbreking en hij vroeg hoge federale bemiddelaars om een ​​deal op te stellen en hem binnen 24 uur te sturen. Zodra de minister van Arbeid de deal ontvangt, stuurt hij deze naar beide partijen en ze hebben 24 uur om te beslissen of ze het eens zijn of niet.

De actie van de regering zou de staking niet stoppen en de vakbond reageerde met scherpe woorden voor de minister van Arbeid.

“De federale overheid zou niet tussenbeide komen om contractvoorwaarden op te leggen aan de rederijen, om Canadezen te beschermen tegen kosten en verstoringen, en het is pure hypocrisie om nu te beweren dat de overheid havenarbeiders weer aan het werk moet zetten”, zei Rob Ashton, president van ILWU Canada.

Lonen waren een belangrijk knelpunt in de mislukte gesprekken, waarbij de ILWU benadrukte dat de lonen de inflatie niet bijhouden. Het zegt dat de reële koopkracht van de longshore-lonen sinds 2017 met 2,5% is gedaald, en dat de longshore-lonen langzamer zijn gegroeid dan de lonen in de algehele Canadese economie.

Op woensdag verhoogde de Bank of Canada haar benchmarkrente tot het hoogste punt in 22 jaar, namelijk 5%, en gaf ze agressieve commentaar over mogelijk meer renteverhogingen in haar inspanningen om de inflatie te bestrijden, ook al zijn de consumentenprijzen gedaald ten opzichte van vorig jaar. hoogtepunten.

Om de vakbond weer aan het werk te krijgen zonder arbeidsovereenkomst, zou het Canadese parlement moeten worden teruggeroepen, een politiek onaantrekkelijke optie. Als het Parlement wordt teruggeroepen, duurt het enkele dagen en is er een quorum in de zaal nodig om de stemming legaal te laten zijn.

Steve Lamar, CEO van de American Apparel and Footwear Association, vertelde onlangs aan CNBC dat elke verstoring van de toeleveringsketens, inclusief deze staking, zowel inflatie- als voorraaduitdagingen kan opleveren tijdens het drukke verzendseizoen. Zijn fractie heeft opgeroepen tot een terugroeping van het Parlement om de grootste hindernis op dit moment te helpen overwinnen: toegang krijgen tot goederen die vastzitten op boten of worden omgeleid naar andere havens.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert