S&P 500 ETF springt 3% na uren op rapport Gilead-medicijn dat effectiviteit toont bij de behandeling van coronavirus

By admin

De ETF die de S&P 500 bijhoudt, steeg donderdag in de avonduren nadat een rapport zei dat een medicijn van Gilead Sciences doeltreffend was bij de behandeling van het coronavirus. De verhuizing wees op een sprong voor de aandelenmarkt op vrijdag.

Rond 17:35 uur ET, de SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) steeg met 3%. Aandelenfutures openen om 18.00 uur ET.

Het aandeel Gilead steeg met 12% nadat STAT-nieuws meldde dat een ziekenhuis in Chicago dat coronaviruspatiënten met Remdesivir behandelde in een proef, snel herstelde van ernstige symptomen. In de publicatie werd een video genoemd waarin het werd verkregen waarin de proefresultaten werden besproken.

“Dit is natuurlijk goed nieuws. Natuurlijk hebben we onlangs nog een paar andere goede dingen gehoord, en die kwamen niet zo goed uit als mensen hadden gehoopt”, zegt Matt Maley, hoofdmarktstrateeg bij Miller Tabak. , in een e-mail. ‘De grote vraag is of het voldoende zal zijn om de economie sneller te’ heropenen ‘dan mensen nu denken.’

‘Voor mij is de cruciale kwestie werkgelegenheid’, voegde Maley toe. ‘Als de economie snel genoeg kan opveren om de werkloosheid snel terug te brengen naar de lage enkele cijfers, wordt dat erg bullish.’

Andere studies hebben aangetoond dat Remdesivir een effectieve behandeling is tegen het coronavirus. Ze zijn echter kleiner van omvang geweest.

“Een effectieve behandeling is een enorme deal en zou eerder een pad creëren om de economie te openen en normale ‘sociale activiteiten’ te hervatten dan een vaccin,” zei Tom Lee, hoofd onderzoek bij Fundstrat Global Advisors.

Het aandeel van Boeing steeg ook met ongeveer 7% nadat de vliegtuigbouwer zei dat het de productie in de regio Seattle al op 20 april zou hervatten.

Aandelen tuimelden van recordhoogten in februari naar een bearmarkt een maand later, toen de verspreiding van het coronavirus het marktsentiment en de economische vooruitzichten roerde.

Volgens de Johns Hopkins University zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen gevallen bevestigd, waaronder meer dan 650.000 in de Verenigde Staten. Regeringen drongen er bij mensen op aan om thuis te blijven, waardoor de wereldeconomie effectief werd afgesloten.

De aandelenmarkt is echter sinds 23 maart gestegen toen nieuwe gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten en wereldwijd tekenen van plateau vertoonden. Sindsdien is de S&P 500 met meer dan 25% gestegen, terwijl de Dow in die tijd 26,6% heeft gewonnen.

Aandelen kregen ook een boost nadat de Federal Reserve de rente verlaagde tot nul en de kredietmarkten stabiliseerde, terwijl het Congres een stimuleringsplan aannam.

Natuurlijk heeft de uitbraak de economie al een enorme slag toegebracht. In vier weken tijd hebben ongeveer 22 miljoen Amerikanen hun baan verloren. De detailhandelsverkopen boekten vorige maand hun grootste daling ooit.

Sommige investeerders hebben ook gezegd dat nieuws over een effectieve behandeling of vaccinatie nodig zou zijn om aandelen een duurzame comeback te laten maken.

“Als het effectief is om te voorkomen dat iemand het virus oploopt of, waarschijnlijker, de ernst ervan vermindert, zou dat een game-wisselaar zijn en [would] zorgen ervoor dat de economie zowel sneller als vollediger herstart ‘, aldus Jim Paulsen, chief investment strateeg bij The Leuthold Group, over het Remdesivir proefrapport.

Dit is het laatste nieuws. Kom regelmatig terug voor updates.

—CNBC’s Yun Li en Pippa Stevens hebben bijgedragen aan dit rapport.

Abboneer op CNBC PRO voor exclusieve inzichten en analyses, en live werkdagprogrammering van over de hele wereld.