FINANCIEEL.com

‘Sound of Freedom’ wordt gestreamd op Amazon Prime Video

‘Sound of Freedom’ wordt gestreamd op Amazon Prime Video

Jim Caviezel schittert in ‘Sound of Freedom’ van Angel Studio.

Angel Studio’s

Amazon Prime-video heeft de rechten verworven op een van de populairste box office-releases van 2023: ‘Sound of Freedom’ van Angel Studios.

De door Jim Caviezel geleide thriller haalde tijdens zijn run meer dan $180 miljoen op aan de binnenlandse kassa, waarmee hij grote studiofilms als ‘The Flash’ overtrof, met een budget van slechts $14,5 miljoen. Het verdiende ook wereldwijd bijna $ 250 miljoen.

De film wordt vanaf 26 december gestreamd op Prime Video in de VS. Geen van beide bedrijven gaf commentaar op de financiële details van de streamingdeal.

‘Sound of Freedom’, dat het verhaal vertelt van een echte overheidsagent die zijn baan opzegde om een ​​jong meisje te redden van sekshandelaren in Colombia, trok de aandacht van het publiek en lokte week na week bioscoopbezoekers terug na de opening van $ 14,2 miljoen in juli 4 vakantieweekend.

Een deel van het kassucces van “Sound of Freedom” was te danken aan een campagne van filmmakers om bioscoopbezoekers aan te sporen kaartjes te kopen die online kunnen worden geclaimd voor toekomstige vertoningen door degenen die ze misschien niet kunnen betalen. Angel Studios noemt het model “pay it forward” en verkocht volgens de website van de studio bijna 30 miljoen van deze kaartjes tijdens de release van de film.

En dat is niet het enige unieke dat de studio voor de film heeft gedaan. Angel Studios gebruikte zijn crowdfundingmodel feitelijk om $ 5 miljoen op te halen om de film te distribueren nadat 20th Century Fox, dat voorheen de rechten erop bezat, was gekocht door Walt Disney Co. en de release ervan had opgeschort. De opnames van “Sound of Freedom” werden in 2018 afgerond.

De anti-sekshandelthriller heeft een gevoelige snaar geraakt bij een ouder publiek, van wie velen sinds de Covid-pandemie niet meer in de bioscoop zijn geweest. Het is ook populair geworden in conservatieve politieke kringen. Voormalig president Donald Trump organiseerde deze zomer een privévertoning van de film op zijn golfclub in Bedminster, New Jersey.

Angel Studios, dat bekend is geworden om zijn op geloof gebaseerde inhoud, heeft in de toekomst een grote verscheidenheid aan projecten op de rol. De studio zal in december een sciencefictionthriller uitbrengen genaamd “The Shift” en in maart het biografische drama “Cabrini”.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert