FINANCIEEL.com

Solana stijgt tijdens de altcoin-rally en verdrievoudigt zijn prijs de afgelopen maand bijna

Solana stijgt tijdens de altcoin-rally en verdrievoudigt zijn prijs de afgelopen maand bijna

Het logo van cryptocurrency-platform Solana.

Jakub Porzycki | NurPhoto via |

De prijs van de Solana token steeg woensdag te midden van een aanhoudende rally in altcoins en bullish opmerkingen over de token van de beroemde technologie-investeerder Cathie Wood.

Solana stond voor het laatst met bijna 12% hoger op $62,38. Eerder op de dag steeg de koers zelfs met 16%. De afgelopen maand is de prijs bijna verdrievoudigd.

De piek komt een dag nadat Cathie Wood, CEO van Ark Invest, zijn prestaties dit jaar op CNBC toejuichte.

“Solana doet het heel goed”, vertelde ze dinsdag aan CNBC’s “Squawk Box”. “Ether was sneller en goedkoper dan bitcoin [back] overdag – zo kregen we ether. Solana is nog sneller en [more] kosteneffectiever dan ether.”

Wood zei verder op CNBC Pro Talks dat ze Solana “echt leuk vindt”, terwijl ze ook opmerkte dat de downtime – de tijd dat het netwerk uitvalt, onder onderhoud is of een storing heeft – “veel hoger is dan voor Ethereum.”

“Mensen zijn bereid dat te accepteren, omdat de transactiegroottes misschien niet zo groot zijn of om een ​​of andere reden niet zo belangrijk zijn. Ze willen gewoon snelheid en kosten als hun topprioriteit”, vertelde Wood aan CNBC PRO. “Elk van [the networks] krijgt een plek.”

Solana, volgens CoinGecko het zesde grootste crypto-token qua marktkapitalisatie, werd de lieveling van de cryptowereld tijdens de bullmarkt van 2021, omdat het investeerders een visie van zoiets als Ethereum verkocht, maar zonder de langzame en dure transacties.

Volgens dataprovider Kaiko is de activiteit op Solana het hele jaar door toegenomen, vooral in protocollen voor liquide staking zoals Jito. Het token staat dit jaar bovenaan de lijst van de meest verhandelde altcoins op in de VS beschikbare beurzen. dogecoin, litecoinVeelhoek MATISCH en die van Ripple XRP.

Meer recent volgt de token een bredere cryptomarktrally onder leiding van Bitcoin, die begon op 24 oktober, toen de munt dit jaar verdubbelde en voor het eerst sinds mei 2022 de $35.000 bereikte. Kort nadat ether volgde, steeg het naar de belangrijkste psychologische waarde. niveau van $ 2.000. Historisch gezien heeft de altcoin-rally de neiging de ether te volgen.

“Na 24 oktober begon bitcoin zijn momentum te verliezen, wat er tijdens bitcoin-bullmarkten voor zorgt dat handelaren de risicocurve afdalen en overschakelen naar alts als een manier om enorme winsten na te jagen”, zegt Mikołaj Zakrzowski, een analist bij dataprovider CryptoQuant.

Deze keer, een jaar geleden, werd de munt geconfronteerd met een smeltkroesmoment nadat de FTX-explosie hem in twee dagen met 70% deed dalen en kortstondig onder de $ 10 werd verhandeld. FTX en zijn inmiddels gevallen leider Sam Bankman-Fried werden algemeen gecrediteerd voor het verstrekken van aanzienlijk geld en middelen achter het Solana-project om het van de grond te krijgen.

Solana is dit jaar met ongeveer 510% gestegen en was een van de best presterende cryptocurrencies van 2023. Ter vergelijking: bitcoin En ether hebben respectievelijk ongeveer 120% en 68% gewonnen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert