Snapchat promoot geen Trump-berichten meer

By admin

Evan Spiegel, CEO van SNAP Inc.

Stephen Desaulniers | CNBC

Snap kondigde woensdag aan dat het de inhoud van president Trump niet langer zal promoten in de Discover-functie van Snapchat.

“We zullen stemmen die aanzetten tot racistisch geweld en onrechtvaardigheid niet versterken door hen een gratis promotie op Discover te geven”, zei het bedrijf woensdag in een verklaring.

‘Racistisch geweld en onrecht hebben geen plaats in onze samenleving en we staan ​​samen met iedereen die op zoek is naar vrede, liefde, gelijkheid en rechtvaardigheid in Amerika.’

De beslissing van Snap komt een week nadat Trump naar Twitter en Facebook ging om rellen in de Verenigde Staten aan te pakken en zei dat “wanneer de plundering begint, de schietpartij begint”.

“We kunnen simpelweg geen accounts in Amerika promoten die zijn gekoppeld aan mensen die racistisch geweld aanzetten, of ze dat nu doen op of buiten ons platform”, zei CEO Evan Spiegel in een memo.

De uitsluiting van Trump van Discover verwijdert hem echter niet volledig van Snapchat. Het account van de president blijft live en openbaar, wat betekent dat gebruikers die Trump willen volgen dit nog steeds kunnen doen en zijn berichten nog steeds zullen zien.

Snap’s beslissing om Trump uit Discover te verwijderen volgt Twitter, die vorige week de president begon te modereren door zijn tweets te controleren. Twitter plaatste ook een gemarkeerde Trump-tweet die verwijst naar schieten voor ‘verheerlijkend geweld’. Facebook heeft daarentegen niets gedaan om Trump te modereren.