FINANCIEEL.com

Snap-aandelen dalen meer dan 17% bij zwakke voorspelling

Snap-aandelen dalen meer dan 17% bij zwakke voorspelling

Mede-oprichter en CEO van Snap Inc. Evan Spiegel houdt een Pixy-drone omhoog terwijl hij spreekt tijdens de Viva Technology-conferentie gewijd aan innovatie en startups, in het expositiecentrum Porte de Versailles in Parijs, Frankrijk op 17 juni 2022.

Benoît Tessier | Reuters

Snap-aandelen kelderden met meer dan 16% nadat het bedrijf prognoses voor het huidige kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtroffen.

Dit is hoe het bedrijf het deed:

  • Verlies per aandeel: 2 cent verlies versus 4 cent verlies verwacht door analisten, volgens Refinitiv.
  • Winst: $ 1,07 miljard versus $ 1,05 miljard verwacht, volgens Refinitiv.
  • Wereldwijde dagelijks actieve gebruikers (DAU’s): 397 miljoen versus 394,9 miljoen verwacht, volgens StreetAccount.
  • Gemiddelde opbrengst per gebruiker: $ 2,69 versus $ 2,68 verwacht, volgens StreetAccount.

gerelateerd beleggingsnieuws

Earnings playbook: Alphabet en General Motors beginnen een drukke week met rapporten

CNBC Pro

Snap rapporteerde resultaten over het tweede kwartaal die de schattingen van analisten overtroffen, maar een zwakker dan verwachte voorspelling voor de huidige periode opleverden.

De totale omzet van het bedrijf in het tweede kwartaal daalde met 4% ten opzichte van de $ 1,11 miljard die het vorig jaar in dezelfde periode boekte. Het is de tweede opeenvolgende periode van dalende inkomsten op jaarbasis.

Het sociale berichtenbedrijf slaagde erin zijn nettoverlies met 11% op jaarbasis te verkleinen tot $ 377,3 miljoen in het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 juni 2023.

Snap gaf ook financiële richtlijnen voor het derde kwartaal, waarvan het zegt dat het “gebaseerd is op de veronderstelling” dat de dagelijkse actieve gebruikers van het bedrijf tussen de 405 miljoen en 406 miljoen zullen bereiken. Als onderdeel van zijn leidraad verwacht Snap voor het derde kwartaal tussen $ 1,07 miljard en $ 1,13 miljard aan totale verkopen, wat volgens Snap een “negatieve groei van 5% tot een vlakke groei op jaarbasis” impliceert.

Analisten voorspelden dat Snap in het derde kwartaal een omzet van $ 1,13 miljard zou rapporteren, samen met 406 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in dezelfde periode.

Afgelopen kwartaal gaf Snap geen officiële leidraad voor het tweede kwartaal, maar maakte in plaats daarvan een “interne voorspelling” bekend voor omzetschattingen in de periode.

Zoals veel technologiebedrijven startte Snap in 2022 een groot kostenbesparingsplan, waaronder het ontslaan van 20% van het totale personeelsbestand van het bedrijf (toen 6.400). Vanwege deze kostenbesparingen schreef Snap in een dinsdagbrief aan investeerders dat de bedrijfskosten in het tweede kwartaal met 8% jaar-op-jaar daalden tot $ 615 miljoen. Volgens de brief had het bedrijf op 30 juni 2023 5.286 fulltime werknemers in dienst.

“We zijn verheugd over de vooruitgang die we hebben geboekt door een hoger investeringsrendement voor onze reclamepartners, een groei van onze gemeenschap tot 397 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en een bereik van meer dan 4 miljoen Snapchat+-abonnees”, zei Evan Spiegel, CEO van Snap, in een verklaring.

Snap kondigde in juni 2022 zijn Snapchat+ abonnement aan, waarbij het werd gepitcht als een manier voor gebruikers om toegang te krijgen tot exclusieve functies en updates voor een maandelijks bedrag van $ 3,99.

Analisten volgen de inkomsten van Snap op tekenen van een herstel in de digitale advertentiemarkt, die volgens verschillende branche-enquêtes een bescheiden herstel zou kunnen doormaken. Een recent William Blair-onderzoek merkte bijvoorbeeld op dat hoewel de algehele online advertentiemarkt “nog steeds zwak is”, de algehele macro-economie “niet zo volatiel is, wat leidt tot een langzaam herstel van de uitgaven voor digitale advertenties”.

Meta rapporteert morgen haar resultaten over het tweede kwartaal, na de eerste driemaandelijkse omzetstijging van het bedrijf na drie opeenvolgende periodes van daling. Susan Li, chief financial officer van Meta, zei destijds dat Meta de rest van het jaar nog steeds “een volatiele macro-omgeving” zou ervaren, naast een “uitdagende regelgeving”.

Directeuren van Snap zullen analisten en investeerders toespreken tijdens een inkomensgesprek dat om 17.30 uur ET begint.

Horloge: Advertentie-inkomsten, kostenbesparingen en cloud zullen de inkomsten van Google bepalen

Advertentie-inkomsten, kostenbesparingen en cloud zullen de inkomsten van Google bepalen, zegt Jason Snipe van Odyssey Capital

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert