Skinny jeans zijn uit, denim met wijde pijpen in de mode: Levi’s CEO Chip Bergh

By Jernst van Waal

Dag skinny jeans, hallo “mom jeans.”

De wereld komt misschien eindelijk in de vroege stadia van een nieuwe denimcyclus. Eentje waar strakke broeken plotseling uit de mode zijn, en in plaats daarvan zoeken jong en oud shoppers massaal naar loshangende jeans met wijde pijpen en wijd uitlopende spijkerbroek, aldus de CEO van Levi’s. Het grijpt terug op een modetrend die bijzonder productief was in de jaren negentig.

“Dit is niet de eerste keer dat we zien dat dit weerklank vindt bij de consument”, vertelde CEO Chip Bergh van Levi Strauss & Co. donderdag aan CNBC over de meer loszittende denimstijlen. “Cycli komen en gaan. En ik denk dat de pandemie zeker een bijdrage heeft geleverd aan consumenten die op zoek waren naar een comfortabelere, meer ontspannende denim.”

Bergh zei dat Levi’s een stijging van de verkoop in deze nieuwe jeansstijlen begon op te merken toen het begin vorig jaar twee verschillende pasvormen lanceerde: een spijkerbroek met een ballon aan de onderkant en een andere met een hoge taille en een losse pasvorm. passend.

“Ze zijn echt aan het stijgen, en het is zeker een nieuwe trend”, zei Bergh over de spijkerbroek, zowel voor vrouwen als voor mannen.

De verschuiving wordt grotendeels veroorzaakt door jongere consumenten. Gen Z is alles voor de zogenaamde mom jeans. Tegenwoordig is de stijl overal op de favoriete websites van tieners, waaronder Shein, Princess Polly, Urban Outfitters en Revolve.

In de tweejaarlijkse “Taking Stock with Teens” -enquête van Piper Sandler, die woensdag werd gepubliceerd, werd “mom jeans” gerangschikt als de nr. 3 modetrend voor kleding onder vrouwelijke tieners. Baggy of doorhangende broeken staan ​​op nummer 2, achter leggings.

Een aparte notitie van het retailteam van UBS merkte eerder deze week op hoe modetrends binnen de denimcategorie veranderen. Onlangs voltooide het een wereldwijde zoekanalyse van Google, waaruit bleek dat er in januari 2021 een aanzienlijke piek was in het online browsen in vergelijking met januari 2020 voor nieuwe jeansstijlen, waaronder ‘baggy / wide jeans’ en ‘straight jeans’, terwijl er werd gezocht naar ‘skinny jeans’. “waren minder robuust.

“Sommige mensen hebben gezegd dat dit een nieuwe denimcyclus gaat creëren, en we denken dat dat heel goed waar kan zijn”, vertelde Bergh aan CNBC. “De laatste echte denimcyclus werd aangedreven door skinny jeans. En die cyclus duurde ongeveer 10 jaar.”

“Ik denk niet dat een skinny jeans ooit helemaal weg zal gaan”, vervolgde hij. “Maar op dit moment zien we duidelijk een zeer sterke vraag naar deze lossere pasvormen, zowel aan de mannenkant van het bedrijf als aan de vrouwenkant van het bedrijf.”

Eerder donderdag rapporteerde Levi’s een omzetdaling met dubbele cijfers voor het fiscale eerste kwartaal, aangezien de aanhoudende winkelsluitingen in Europa en het zwakkere voetverkeer in de VS als gevolg van de Covid-pandemie op de resultaten drukten.

Maar de denimproducent verhoogde zijn verkoop- en winstvooruitzichten voor de eerste helft van het jaar, ervan uitgaande dat de wereldwijde gezondheidscrisis vanaf hier niet erger wordt. CFO Harmit Singh zei in een interview met CNBC dat het bedrijf verwacht dat de verkoop tegen het vierde kwartaal zal terugkeren naar 2019, pre-pandemische niveaus.

Levi’s aandelen zijn tot op heden bijna 25% gestegen, vanaf de sluiting van de markt op donderdag. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $ 10 miljard.