FINANCIEEL.com

Singaporese minister over waarom gig-werkers niet achter mogen blijven

Singaporese minister over waarom gig-werkers niet achter mogen blijven

Een GrabFood bezorgt berijdersritten over de Jubilee Bridge in Merlion Park op 2 juli 2022 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto via Getty Images)

Nurfoto | Nurfoto |

SINGAPORE – Gig-werknemers in Singapore worden geconfronteerd met “kwetsbaarheden” die moeten worden aangepakt, zei de senior minister van mankracht van het land.

In een gesprek met “Squawk Box Asia” zei Koh Poh Koon maandag dat de pandemie heeft aangetoond dat platformwerkers in de stadstaat een “nuttige dienst” verrichten en dat ze “here to stay” zijn in de nabije toekomst.

“Na verloop van tijd, als ze dit ondernemen als een carrière op langere termijn, zullen ze [should not be] achterblijven bij de rest van de bevolking in termen van hun behoeften op langere termijn, “zei hij. Gebieden die moeten worden overwogen, zijn onder meer toereikendheid van het pensioen, letselschadevergoeding en huisvesting, voegde hij eraan toe.

Zijn opmerkingen komen nadat de regering van Singapore een reeks aanbevelingen van een tripartiete werkgroep heeft aanvaard om ervoor te zorgen dat platformwerkers beter vertegenwoordigd zijn.

Dit betekent dat dergelijke werknemers “een wettelijk mandaat kunnen krijgen” en op gelijke voet kunnen onderhandelen met platformbedrijven, voegde Koh eraan toe.

Dergelijke werknemers werken meestal voor ride-hailing- of voedselbezorgbedrijven zoals Pak, GoJek en Foodpanda.

Volgens het Singaporese ministerie van mankracht zijn er vanaf 2022 88.400 platformwerkers in het land.

Gig-werknemers worden geconfronteerd met ‘aanzienlijke managementcontrole’

De minister verduidelijkte dat een wettelijk mandaat voor gig-werkers “niet precies hetzelfde is als een vakbond”.

“Er zijn een aantal gebieden waarover vakbonden daarover kunnen onderhandelen [are] niet relevant voor het platform, de werknemers en hun bedrijven,” voegde hij eraan toe. “Platformwerkers zijn bijvoorbeeld niet geïnteresseerd in het krijgen van een promotie, ze zullen niet in staat zijn om de jaarlijkse zogenaamde bonus aan het einde van het jaar te krijgen, ze krijgen ook geen typisch jaarlijks ziekteverlof.”

“Het is dus heel anders omdat deze werknemers flexibiliteit waarderen, maar toch worden ze onderworpen aan aanzienlijke managementcontrole”, zei Koh.

Dat omvat veranderingen in matching- en prijsalgoritmen op platforms die van invloed kunnen zijn op het levensonderhoud van gig-werkers.

“De inkomens zijn bescheiden en ze zijn wat onzekerder dan je typische werknemers. We denken dat iets dat hen helpt om voor zichzelf te kunnen spreken … belangrijk zou zijn om de relatie in evenwicht te brengen en het platformecosysteem in staat te stellen zich duurzamer te ontwikkelen.” manier,” zei Koh.

Hoe gig-werkers de pandemie overleven

Een recent DBS-onderzoek toonde aan dat gig-werkers de financieel meest gespannen groep in Singapore bleken te zijn, met besparingen die jaar na jaar daalden tot een “ongezond bereik”.

De kosten-batenverhouding van gig-werknemers was in mei 112% – “aanzienlijk hoger” dan de gemiddelde 57% van de klant, zei DBS.

Het heeft echter “niet veel zin” om de mogelijkheid van een minimumloon voor gig-werkers te bespreken, aangezien ze vrij zijn om zo veel of zo weinig te werken als ze willen, benadrukte Koh.

“Wat belangrijk is, is het behouden van de flexibiliteit die zowel de werknemers als de platformbedrijven wensen. En dat is een heel belangrijk principe in de discussies.”

Tripartisme: de ‘geheime saus’ van Singapore

De “Tripartite Workgroup on Representation for Platform Workers” werd in augustus vorig jaar opgericht door het ministerie van Manpower, samen met de Singaporese arbeidersbeweging en de Singapore National Employers Federation.

“Het belangrijkste om te beseffen is dat in het arbeidslandschap van Singapore onze arbeids- en arbeidsverhoudingen zijn gebouwd op wat we tripartisme noemen. Dat is onze geheime saus,” benadrukte Koh.

“Tripartisme omvat zowel de overheid, platformbedrijven in dit geval, als platformwerkers in de vakbonden … de drie partijen die nauw samenwerken, zullen de basis vormen voor die vertrouwensrelatie.”

De langzame groei op jaarbasis van Singapore benadrukt de externe belemmeringen in de wereldeconomie: HSBC

De reeks aanbevelingen omvat het proces van het verkrijgen van een mandaat voor vertegenwoordiging, de reikwijdte van onderhandelingen en het formaliseren van overeenkomsten, en hoe meningsverschillen tussen vertegenwoordigende organen en platformbedrijven kunnen worden opgelost.

“Het feit dat we met deze reeks aanbevelingen zijn gekomen, bewijst op zichzelf dat tripartisme werkt”, voegde Koh eraan toe.

“Terwijl de technologie verandert, platformbedrijven hun bedrijfsmodellen veranderen, is er een dialoogplatform voor beide partijen [in] gesprek … Het moet win-win zijn.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert