FINANCIEEL.com

Singapore start corruptieonderzoek naar minister van Transport

Singapore start corruptieonderzoek naar minister van Transport

De premier van Singapore, Lee Hsien Loong, zei op 12 juli dat hij de minister van Transport, S. Iswaran, opdracht heeft gegeven om met verlof te gaan nadat hij betrokken was bij een onderzoek naar corruptiebestrijding.

Roslan Rahman | Afp |

SINGAPORE – De premier van Singapore, Lee Hsien Loong, heeft de minister van Transport van het land gevraagd met verlof te gaan nadat hij betrokken was bij een onderzoek naar corruptiebestrijding.

S. Iswaran is een van de niet bij naam genoemde personen die momenteel het Corrupt Practices Investigation Bureau van Singapore assisteren bij onderzoeken en hij zal met verlof zijn totdat het onderzoek is afgerond, zei Lee woensdag in een verklaring.

“Ik heb minister Iswaran opgedragen verlof te nemen totdat dit onderzoek is afgerond”, zei Lee, zonder in te gaan op de details van de zaak.

Senior minister van Buitenlandse Zaken Chee Hong Tat wordt waarnemend minister van transport, voegde Lee eraan toe.

De aankondiging komt weken na een staatsherziening van beschuldigingen tegen twee andere kabinetsministers met betrekking tot hun verhuur van koloniale bungalows die eigendom zijn van de overheid.

Een onderzoek onder leiding van een hooggeplaatst lid van Lee’s kabinet vond geen basis in beschuldigingen van corruptie en machtsmisbruik tegen minister van Wet en Binnenlandse Zaken K. Shanmugam en minister van Buitenlandse Zaken Vivian Balakrishnan. Geen van de twee ministers werd gevraagd om met verlof te gaan.

Singapore betaalt zijn ministers de hoogste salarissen ter wereld.

De Zuidoost-Aziatische stadstaat is trots op zijn zuivere reputatie en staat momenteel vijfde op de laatste Corruption Perception Index van Transparency International.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert