Singapore publiceert voorschot BBP-ramingen voor het derde kwartaal, monetair beleid MAS

By Jernst van Waal

Een fietser rijdt op de Esplanade-brug terwijl gebouwen staan ​​in het Central Business District in Singapore op maandag 6 juli 2020.

Wei Leng Tay | Bloomberg | Getty Images

SINGAPORE — De economie van Singapore groeide in het derde kwartaal van 2021 met 6,5% in vergelijking met een jaar geleden, zo bleek donderdag uit officiële voorschotten.

Analisten gepolst door Reuters hadden verwacht dat de economie van Singapore in het derde kwartaal met 6,6% op jaarbasis zou groeien.

Op kwartaal-op-kwartaal, seizoengecorrigeerd, groeide de economie met 0,8%, aldus het Singaporese Ministerie van Handel en Industrie in een verklaring.

In een afzonderlijk persbericht zei de Monetaire Autoriteit van Singapore – de centrale bank van het land – dat het de helling van haar valutaband, de nominale effectieve wisselkoers van Singaporese dollar, iets heeft verhoogd.

De breedte van de beleidsband en het niveau waarop deze is gecentreerd, is ongewijzigd, aldus de centrale bank.

De MAS beheert het monetaire beleid door de wisselkoers vast te stellen in plaats van de rentetarieven, door de Singaporese dollar binnen een niet nader genoemde bandbreedte te laten stijgen of dalen ten opzichte van een mand met valuta’s. Het past de band aan via drie hendels: de helling, het middelpunt en de breedte.

Dit is het laatste nieuws. Kom terug voor updates.