Singapore gevallen top 6000 met 596 nieuwe infecties

By admin

Dit is de live blog van CNBC met al het laatste nieuws over de Corona-uitbraak. Deze blog wordt de hele dag bijgewerkt als het nieuws doorbreekt.

  • Wereldwijde gevallen: meer dan 2,39 miljoen
  • Wereldwijde sterfgevallen: meer dan 164.900
  • De meeste gevallen zijn gemeld: Verenigde Staten (755.533), Spanje (196.664), Italië (178.972), Frankrijk (154.097) en Duitsland (145.184).

De bovenstaande gegevens zijn samengesteld door de Johns Hopkins University om 7:41 uur Beijing-tijd.

Alle onderstaande tijden zijn in Peking.

8:39 uur: China meldt 12 nieuwe gevallen, zegt geen extra sterfgevallen

De Chinese National Health Commission zei dat er 12 nieuwe gevallen van infectie waren, waarvan er acht werden toegeschreven aan reizigers uit het buitenland. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld, maar er waren 49 extra gevallen van asymptomatische infectie, waarbij een persoon positief testte op het virus maar geen van de gebruikelijke symptomen vertoonde die verband hielden met de ziekte.

Er waren minstens 82.747 besmettingsgevallen op het Chinese vasteland sinds de uitbraak eind vorig jaar voor het eerst werd gemeld in de provincie Hubei. Hoewel China zegt dat de meeste van hen genezen zijn, zijn er ongeveer 4.632 mensen omgekomen. Het dodental is vorige week gestegen nadat Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, de cijfers heeft herzien die het dodental met 50% hebben verhoogd. – Saheli Roy Choudhury

07.30 uur: Singapore meldt 596 nieuwe gevallen, waardoor het totale aantal oploopt tot meer dan 6.000

Singapore meldde 596 nieuwe gevallen van Covid-19 vanaf 12.00 uur lokale tijd op 19 april. De meeste daarvan zijn gekoppeld aan infectieclusters in slaapzalen waar buitenlandse arbeiders wonen – meestal mannen uit andere Aziatische landen die arbeidsintensieve bouwjobs uitvoeren om hun gezinnen thuis.

Algemeen beeld van de Toh Guan-slaapzaal, een speciaal gebouwde slaapzaal voor migrerende werknemers die op 19 april 2020 in Singapore als isolatiegebied is geprezen.

Erts Huiying | Getty Images

De cijfers van zondag brachten het totale aantal gevallen in de stadstaat op 6.588, een scherpe piek in infecties vanaf begin maart, aangezien de afgelopen weken meer mensen, vooral degenen die in slaapzalen wonen, zijn getest. Bijna alle niet-essentiële diensten in Singapore zijn tijdelijk gesloten, terwijl de bewoners is verteld om alleen naar buiten te gaan voor essentiële taken, zoals het kopen van boodschappen.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat 768 mensen volledig zijn hersteld van de infectie en zijn ontslagen uit ziekenhuizen en gemeenschapsisolatiecentra, terwijl tot nu toe 11 patiënten zijn overleden. – Saheli Roy Choudhury

07:24: Wereldwijd gerapporteerde gevallen van meer dan 2,39 miljoen, het dodental stijgt tot meer dan 164.000

Het totale aantal infecties wereldwijd is gestegen tot 2.394.291 en volgens de laatste cijfers van de Johns Hopkins University zijn er ten minste 164.938 mensen aan de ziekte overleden.

De Verenigde Staten hebben het grootste aantal gerapporteerde infecties, met 755.533 gevallen in het land, zo blijkt uit gegevens van Hopkins.

Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland hebben elk meer dan 145.000 gevallen gemeld. Het aantal gevallen in het Verenigd Koninkrijk steeg volgens Hopkins tot meer dan 121.000 en er zijn meer dan 16.000 mensen gestorven.

Volgens gegevens van Hopkins heeft India, dat tot 3 mei in een lange sluitingsperiode verkeert, meer dan 17.600 gevallen en 559 doden gemeld. – Saheli Roy Choudhury

Alle onderstaande tijden zijn in Oost-tijd.

18:31 uur: de VS overtreft meer dan 750.000 gevallen, omdat Trump zegt dat hij DPA zal gebruiken om medische swabs te vergroten

Het totale aantal gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten bedraagt ​​momenteel 755.533, volgens gegevens van de Johns Hopkins University. Volgens JHU-gegevens heeft het virus nu meer dan 40.000 mensen in de Verenigde Staten gedood, bijna een kwart van alle sterfgevallen als gevolg van Covid-19 over de hele wereld.

New York, het huidige epicentrum van de uitbraak in de Verenigde Staten, registreert meer dan 500 doden per dag. President Donald Trump zei op een persconferentie dat zijn regering ernaar streeft om de zwaar getroffen ziekenhuizen op het platteland te helpen. Hij zei ook dat hij de Defensieproductiewet zou gebruiken om de productie van wattenstaafjes in één faciliteit te verhogen te midden van een tekort aan coronavirus. De aankondiging van de president komt nadat gouverneurs federale hulp hebben gevraagd om het testen in de Verenigde Staten te versnellen – Riya Bhattacharjee, Noah Higgins-Dunn

16:24 uur: United verkoopt en leaset 22 vliegtuigen in een poging om geld te besparen tijdens de pandemie van het coronavirus

United Airlines heeft een deal gesloten met een Aziatische vliegtuigleasemaatschappij om 22 vliegtuigen te verkopen en vervolgens terug te leasen. Noch United, noch de Bank of China Aviation hebben de financiële voorwaarden van de deal bekendgemaakt die zondagochtend is aangekondigd.

De verhuizing zal United helpen contant geld te besparen en de balans flexibeler te maken, aangezien het geconfronteerd wordt met toenemende verliezen als gevolg van coronavirus, wat een wereldwijde duik in vliegreizen veroorzaakt.

Eerder deze week zei Oscar Munoz, CEO van United, dat de zaken in wezen tot nul zijn gedaald. “We verwachten dat we de hele maand mei minder mensen zullen vliegen dan op één dag in mei 2019”, schreef Munoz in een brief aan de medewerkers waarin ze plannen schetsten om het schema in mei met 90% te verminderen. – Phil LeBeau

Lees ’s nachts de dekking van CNBC vanuit de VS: Het dodental in de VS is hoger dan 40.000 bij gevallen van 750.000