FINANCIEEL.com

Singapore, Duitsland, Italië, Spanje staan ​​bovenaan

Singapore, Duitsland, Italië, Spanje staan ​​bovenaan

Singapore heeft Japan ingehaald om op te scheppen over ’s werelds krachtigste paspoort, zo bleek uit de Henley Passport Index.

Wat het betekent is dat het Singaporese paspoort houders visumvrije toegang geeft tot 192 bestemmingen van de 227 in de wereld.

De wereldwijde paspoortrangschikking voor 2023 is uitgevoerd op basis van gegevens van de International Air Transport Authority, of IATA, die de paspoorten van de wereld rangschikt op basis van het aantal bestemmingen waar hun houders toegang toe hebben zonder voorafgaand visum.

Duitsland, Italië en Spanje staan ​​op de tweede plaats, waarbij hun burgers 190 wereldwijde bestemmingen kunnen bezoeken.

Japan, dat vorig jaar bovenaan de lijst stond, zakte naar de derde plaats – zijn paspoort geeft visumvrije toegang tot 189 bestemmingen, tegen 193 in 2022. Andere paspoorten die samen met Japan op de derde plaats staan, zijn Oostenrijk, Finland, Frankrijk, Luxemburg, Zuid-Korea en Zweden.

Het VK sprong twee plaatsen omhoog en werd vierde, nadat het de hoek omsloeg na een daling van zes jaar.

“De algemene trend in de geschiedenis van de 18-jarige ranglijst is gericht op meer reisvrijheid”, aldus Henley en Partners in een persbericht.

Singapore versus VS

Het paspoort van Singapore stond in 2021 ook op de eerste plaats met toegang tot 194 bestemmingen, maar de stadstaat zakte vorig jaar naar de tweede plaats. In de afgelopen 10 jaar heeft Singapore zijn score met 25 verhoogd, waardoor het land met vijf plaatsen is gestegen om de eerste plaats in te nemen, voegde Henley en Partners eraan toe.

Het verhaal is eenvoudig: door min of meer stil te staan, zijn de VS achterop geraakt.

Gr Lindsay

urban tech fellow bij Cornell Tech

Omgekeerd zag de VS van de top 10 landen de kleinste stijging van zijn indexscore in het afgelopen decennium, merkte het adviesbureau voor investeringsmigratie op. De VS staat nu op de achtste plaats in de paspoortindex.

“Het verhaal is eenvoudig: door min of meer stil te staan, zijn de VS achterop geraakt”, zegt Greg Lindsay, een urban tech-fellow van Cornell Tech’s Jacobs Institute. Hij wees erop dat het land “gestaag” is ingehaald door Zuid-Korea, Japan en Singapore.

Het paspoort van Singapore geeft houders visumvrije toegang tot 192 van de 227 bestemmingen in de wereld, volgens de Henley Passport Index.

Julia Chan | Ivoorraad |

“Amerika’s meedogenloze daling van de ranglijst – en de onwaarschijnlijkheid dat het binnenkort de hoogste positie zal heroveren – is een waarschuwing voor buurland Canada en ook voor de rest van de Anglosphere”, zei Lindsay in een aparte verklaring die naast de index werd vrijgegeven.

De dia zal bijdragen aan een “afname van de Amerikaanse soft power” als bedrijven worden geconfronteerd met uitdagingen om partners uit te nodigen voor vergaderingen en toeristen die te maken krijgen met vertragingen bij de aanvraag, zei Annie Pforzheimer, senior niet-ingezeten medewerker van het Center for Strategic and International Studies.

Meer dan alleen een reisdocument, zeiden Henley en Partners dat een sterk paspoort aanzienlijke financiële vrijheden biedt als het gaat om internationale investeringen en zakelijke kansen.

“Wereldwijde connectiviteit en toegang zijn onmisbare kenmerken geworden voor het creëren en behouden van rijkdom, en de waarde ervan zal alleen maar toenemen naarmate de geopolitieke volatiliteit en regionale instabiliteit toenemen”, aldus het rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert