Site icon Financieel.com

Shell zegt dat elektrische voertuigen cruciaal zijn bij het streven naar CO2-uitstoot

Volgens een senior executive bij de oliegigant zullen elektrische voertuigen een cruciale rol spelen in de inspanningen van Royal Dutch Shell om de uitstoot te verminderen.

“Als je kijkt naar de mogelijkheden voor het koolstofarm maken van deze mobiliteitssector, dan speelt EV een cruciale rol”, zegt Huibert Vigeveno, downstream-directeur bij Shell, eraan toevoegend dat het bedrijf van plan is zijn wereldwijde netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen wereldwijd uit te breiden.

“Wat we een paar weken geleden hebben aangekondigd, is dat we momenteel 60.000 oplaadpunten in de wereld hebben. We gaan dat naar 500.000 verplaatsen in 2025 en 2,5 miljoen in 2030”, vertelde hij aan CNBC’s “Squawk Box Asia”. op vrijdag.

De oliegigant, die te maken heeft gehad met juridische strijd om milieukwesties, zoals lekken van pijpleidingen en olielozingen, heeft zijn strategie versneld om zijn doel te bereiken om tegen 2050 een energiebedrijf met nulemissie te zijn.

Vorige maand hebben de Energy Market Authority (EMA) van Singapore en Shell gezamenlijk een onderzoekssubsidie ​​toegekend aan een consortium onder leiding van Eigen Energy. De subsidie ​​zal het Singaporese zonne-energiebedrijf helpen om tegen 2022 de eerste reeks benzinestations van het land te ontwikkelen die zijn geïntegreerd met slimme energiebeheeroplossingen.

BESTAND – Deze bestandsfoto van 29 augustus 2012 toont een gasprijs bij een Shell-tankstation in Oklahoma City. Het maandelijkse banenrapport van de regering is de meest verwachte en bestudeerde economische indicator van Washington geworden, die door politici, economen en journalisten wordt aangevallen voor snelle oordelen nu de presidentsverkiezingen dichterbij komen. Maar in de echte wereld kijkt bijna iedereen gewoon rond en bedenkt ze de dingen voor zichzelf. (AP Photo / Sue Ogrocki, Bestand)

Sue Ogrocki

“Twee jaar geleden, in 2019, hadden we ons eerste EV-oplaadpunt in Singapore. Nu heeft een derde van ons netwerk dit al”, voegde Vigeveno eraan toe.

In Europa werkt het bedrijf al samen met grote spelers op de markt voor elektrische voertuigen.

Het kondigde in april een proefproject aan met netapparatuurfabrikant Alfen om een ​​ultrasnel laadsysteem met batterijvoeding te testen bij een Nederlands tankstation in Nederland. Er zijn voorlopige plannen om het formaat wereldwijd op grotere schaal toe te passen om de mogelijke druk te verminderen massaproductie van elektrische voertuigen

In januari kondigde Shell plannen aan om de eigenaar van het grootste openbare oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen in het VK, ubitricity, over te nemen, aldus Reuters. Het bedrijf heeft naar verluidt meer dan 2.700 laadpunten in het land.

Shell streeft er ook naar om de klantervaring aanzienlijk te verbeteren door de laadtijden bij EV-stations te verkorten.

“Ik heb zelf een elektrische auto en als ik mijn auto thuis oplaad, duurt het uren. Nou, dat wil ik niet doen als wanneer ik onderweg ben. Dus ik moet het je aanbieden op een manier die Ik kan het opladen, in 10 tot 20 minuten, “zei Vigeveno, zonder verdere details te geven.

Shell zei op zijn website dat het werkt aan intelligente oplaadtechnologieën om te zorgen voor een soepele integratie van elektrische voertuigen in het elektriciteitssysteem door bijvoorbeeld de oplaadtijden en de oplaadsnelheid aan te passen.

Ondertussen zal het Engels-Nederlandse bedrijf blijven pushen in biobrandstoffen terwijl het zijn inspanningen opvoert om de koolstofemissies te verminderen, aldus Vigeveno.

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf al een zeer grote positie in biobrandstoffen heeft met zijn joint venture in Raizen, dat in Brazilië koolstofarme brandstoffen produceert uit suikerriet.

“Raizen is nu 3% van de wereldwijde productie van biobrandstoffen. En ik zie veel meer mogelijkheden voor de eerste en tweede generatie biobrandstoffen en om deel uit te maken van onze waardeketens”, zei Vigeveno.

Exit mobile version