Shake Shack heeft ‘grote plannen voor Azië’ terwijl het zich uitbreidt in China, Macao

By Jernst van Waal

De New Yorkse hamburgerketen Shake Shack heeft “grote plannen voor Azië”, zei de CEO, terwijl het bedrijf aan een regionale expansie begint.

Zuid-China en Macao zullen als eerste in de rij staan ​​voor nieuwe verkooppunten – met locaties in Shenzhen, Guangzhou en Macao’s casinoresort The Londoner De deuren gaan de komende maanden open, vertelde Randy Garutti donderdag aan CNBC.

Singapore en Peking bereiden zich ook voor op nieuwe openingen, aldus de website van het bedrijf.

Ons bedrijf is ongelooflijk veerkrachtig geweest in Azië.

Randy Garutti

CEO, Shake Shack

De CEO zei dat de uitrol beantwoordt aan de sterke vraag van het afgelopen jaar en Azië zal versterken als “een van de belangrijkste posities” in het bedrijf.

“Ons bedrijf is ongelooflijk veerkrachtig in Azië”, zei Garutti tegen “Straatnaamborden”.

“We zijn geopend in Shanghai. Vorig jaar zijn we tijdens de pandemie in augustus geopend in Beijing. We hebben nu onze zinnen op Macao en in het zuiden gericht, te beginnen in Shenzhen.”

In totaal zijn de bedrijfsplannen van plan om 35 tot 40 nieuwe locaties wereldwijd te openen in fiscaal 2021. In 2022 zal het nog eens 45 tot 50 openingen toevoegen. Garutti zei niet hoeveel daarvan in Azië zouden zijn.

Een bestelling van een fastfoodmaaltijd (hamburger, friet en frisdrank) in een Shake Shack-restaurant in Sanitun op 13 augustus 2020 in Beijing, China.

VCG | Visual China Group | Getty-afbeeldingen

Shake Shack heeft al minstens 48 locaties in Azië, waaronder Japan, Zuid-Korea en de Filippijnen.

Garutti zei dat het merk zal blijven samenwerken met Maxim’s Caterers uit Hong Kong om de uitrol in Groot-China te vergemakkelijken.

Hij stond erop dat klanten nog steeds zouden genieten van de klassieke smaak van Shake Shack, hoewel hij eraan toevoegde dat sommige nieuwe locaties ook speciale shakes zouden bevatten, bijvoorbeeld in Shenzhen en Macao, evenals gelokaliseerd kunstwerk.

‘Mensen willen dat we Shake Shack uit New York zijn,’ zei Garutti. ‘Ze willen niet dat we het menu veranderen. Maar we vinden manieren om die kleine cameeën te hebben.’