Ryanair hervat 40% van de vluchten in juli met nieuwe regels voor passagiers

By admin

Niall Carson | PA afbeeldingen | Getty Images

Ryanair heeft dinsdag bevestigd dat het vanaf 1 juli terugkeert naar 40% van het geplande vluchtschema en passagiers verplicht gezichtsbedekking te dragen en de bemanning toestemming te vragen om het toilet te gebruiken.

De Ierse luchtvaartmaatschappij, de grootste goedkope luchtvaartmaatschappij van Europa, zal op 1 juli beginnen met het vliegen van 1.000 vluchten per dag, vergeleken met een skeletservice van 30 vluchten per dag die ze momenteel exploiteert, aldus een verklaring.

Dat zal het mogelijk maken om 90% van zijn netwerk van vóór de crisis te dekken, maar minder frequenties, zei het.

Deze maand zei CEO Michael O’Leary dat Ryanair waarschijnlijk zou gaan van 40% van de normale vluchten in juli naar 50% in augustus, maar dat ten minste de helft van de stoelen leeg zal zijn als gevolg van “bloedarmoede”.

Als onderdeel van haar Covid-19-reactie zal Ryanair van alle passagiers verlangen dat ze een formulier invullen met de lengte van hun geplande bezoek en waar ze zullen verblijven, informatie die aan de EU-regeringen zal worden verstrekt om de quarantainemaatregelen te controleren.

Groot-Brittannië, een van de drie grootste markten van Ryanair, is van plan om 14 dagen na aankomst in het land in quarantaine te gaan, een maatregel die volgens marktleiders maandag een al ernstige situatie voor de luchtvaartsector zou verslechteren.

Ryanair zei dat het alle interieurs van vliegtuigen elke nacht zal desinfecteren en de verkoop van contant geld aan boord zal verbieden en klanten zal aanmoedigen om hun temperatuur te controleren voordat ze op reis gaan.

“In de rij staan ​​voor toiletten is ook aan boord verboden, hoewel toilettoegang op verzoek aan individuele passagiers beschikbaar wordt gesteld”, aldus de verklaring.