Ryan Tedder is ondanks coronavirus uitbundig optimistisch over de toekomst van livemuziek

By admin

Een republikeinse zanger en Grammy-bekroonde songwriter-producer Ryan Tedder vertelde CNBC dat de Covid-19-pandemie “de creativiteit en de vastberadenheid van artiesten wereldwijd op de proef stelt”, maar hij blijft optimistisch over de industrie op de langere termijn.

De veelgeprezen ster die heeft samengewerkt met enkele van ’s werelds grootste artiesten, waaronder Adele, Beyonce, Paul McCartney en Taylor Swift, zei dat hij “bedroefd” was nadat de band zijn band had gedwongen een wereldtournee te annuleren en de release van zijn vijfde studioalbum uit te stellen. .

“Ik probeer iets te ontwikkelen dat een kanaal zou zijn voor artiesten om daadwerkelijk een show op te zetten, een nieuw album aan te kondigen, een nieuwe single aan te kondigen. Omdat artiesten in deze tijd nog steeds aan het creëren zijn. Dus je kunt nog steeds muziek uitbrengen,” hij zei.

“Ik heb een aantal singles met artiesten, maar het maken van videoclips is een beetje lastig, je moet creatief worden.”

De schrijver van enkele van ’s werelds best verkochte hits, waaronder Leona Lewis’ ‘Bleeding Love’ en ‘Halo’ van Beyonce, vertelde CNBC dat hij ‘langdurig en uitbundig optimistisch blijft over de toekomst van livemuziek’.

‘Ik bedoel, de show moet doorgaan. Dat is mijn quote. De show moet doorgaan en het zal doorgaan.’

Tedder zei dat de band bezig was met het afronden van hun laatste album, “Human”, in Londen, terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie Covid-19 een wereldwijde pandemie verklaarde. Het album zou begin mei worden uitgebracht, maar is sindsdien uitgesteld tot de herfst.

‘We concurreren goed met de nieuwscyclus en om de wereld te laten weten:’ Hé, ik heb een nieuw nummer, ik heb een nieuw album ‘, weet je hoe hard je nu moet zijn om luider te zijn dan Anthony Fauci of luider dan (president Donald) Trump, of weet je? Het is echt moeilijk. ‘

De voor een Grammy genomineerde band heeft het albumnummer “Better Days” uitgebracht en doneert een deel van de opbrengst ten bate van MusiCares, de liefdadigheidsstichting van The Recording Academy die vooral bekend staat om de jaarlijkse Grammy Awards.

In een verklaring vorige maand zei MusiCares dat het virus “verwoestend was voor onze muziekgemeenschap en dat de nood aan verlichting nog steeds groot is”.

Het had 14 miljoen dollar opgehaald voor zijn Covid-19 Relief Fund sinds de oprichting in maart, maar schortte tijdelijk nieuwe aanvragen op totdat het meer geld kon inzamelen, nadat het aantal muzikanten dat om hulp vroeg al het dubbele was van wat het normaal gesproken zou zien in een jaar.

Tedder vertelde CNBC: “Elke muzikant, iedereen die op dit moment in de muziekruimte werkt, heeft geen werk – 99% van de muzikanten en rondreizende artiesten. Als we op tour gaan, werken er tussen de 40 en 50 mensen voor een jaar en een -half en er zijn nu geen banen, zoals nul, ze hebben geen pensioen en daarom willen we doen wat we kunnen om ze zo goed mogelijk te helpen. “

Hij zei ook dat hij denkt dat het op dit moment vrijgeven van het verkeerde soort lied “toon doof kan zijn”.

‘Als je nu droevige muziek probeert uit te brengen, denk ik allereerst dat dit de tegenstelling is van wat mensen willen. Ik denk dat de zomer eraan komt, de zomer is bijna hier. Er zal een ontspanning zijn van de verschillende fasen van het verblijf thuis en op de plaats blijven en vergrendelingen, “voegde hij eraan toe.

“Ik denk dat het nu het promoten van singles en albums is, het voelt nu heel anders dan nu, laten we zeggen 1 april. Elke week voelt een beetje anders. Ik voel me nu een stuk beter over het beginnen met promoten. Mensen willen het leven voelen wordt weer normaal, en een deel daarvan is om je favoriete artiest te zien gaan: ‘Hé, ik heb een nieuw nummer dat vrijdag uitkomt, iedereen moet het bekijken’. Ik bedoel, dat is normaal, toch? “

Tedder zei dat hij tijdens de Covid-19-crisis buitengewoon creatief was geweest door songwritingsessies te doen met artiesten over de hele wereld en tv-shows te pitchen. De zelfverklaarde Anglophile vertelde CNBC dat hij graag zou samenwerken met de Britse artiesten Calvin Harris en Florence and the Machine, en onthulde dat hij onlangs met een van zijn andere muziekhelden had gewerkt.

“Ik heb een nummer op Lady Gaga’s aankomende album dat ik schreef met Elton John en hij speelt het. Dus het is Lady Gaga met Elton John en het is gek. Dus dat was weer een van mijn bucketlist-mensen om mee te werken,” vertelde hij aan CNBC .