Rusland keurt medicijn goed om Covid-19 te behandelen, ziekenhuizen voor gebruik in juni

By admin

Afgewerkte tabletten lopen langs de kanalen van een verpakkingsmachine tijdens de fabricage van het antivirale geneesmiddel Favipiravir, een joint venture tussen het Russian Direct Investment Fund (RDIF) en de ChemRar-groep, in een fabriek in Khimki, Rusland, op maandag 18 mei 2020 .

Bloomberg

Rusland heeft een geneesmiddel tegen influenza goedgekeurd om Covid-19 te behandelen en zal in juni beginnen met het aanbieden van cursussen van het medicijn, Avifavir, aan ziekenhuizen, volgens het Russische staatsinvesteringsfonds (RDIF).

RDIF heeft financiering verstrekt voor de ontwikkeling en productie van Rusland van het medicijn dat is gebaseerd op favipiravir, een geneesmiddel tegen influenza dat voor het eerst werd ontwikkeld in Japan onder de naam Avigan, in een 50-50 joint venture met het Russische farmaceutische bedrijf ChemRar.

Voorlopige onderzoeken leken aan te tonen dat het de hersteltijden voor patiënten met Covid-19 zou kunnen verkorten. De laatste fase van klinische onderzoeken met Avifavir waarbij 330 patiënten betrokken zijn, is aan de gang, zeiden RDIF en ChemRar maandag, maar het Russische Ministerie van Volksgezondheid keurde zaterdag al het gebruik van het geneesmiddel als coronavirusbehandeling tijdelijk goed.

RDIF en de ChemRar Group zeiden maandag dat ze in juni 60.000 Avifavir-kuren zullen afleveren aan Russische ziekenhuizen, zeiden ze, en promootten het als een van ’s werelds eerste goedgekeurde coronavirusbehandelingen.

“Avifavir is het eerste Covid-19-medicijn van Rusland en heeft een hoge werkzaamheid aangetoond bij de behandeling van patiënten met coronavirus tijdens klinische onderzoeken. Avifavir heeft een registratiecertificaat ontvangen van het Ministerie van Volksgezondheid van de Russische Federatie. Avifavir is dus het eerste op Favipiravir gebaseerde medicijn geworden in de wereld goedgekeurd voor de behandeling van Covid-19, ‘zeiden ze in de verklaring.

Volgens gegevens van een eerdere klinische studie met het medicijn, testte 60% van de 40 patiënten na vijf dagen behandeling negatief op coronavirus, wat twee keer zo hoog was als in de standaardtherapiegroep, zeiden RDIF en ChemRar vorige maand.