FINANCIEEL.com

Ripple hoopt dat de uitspraak van de rechter in de SEC-zaak ertoe zal leiden dat Amerikaanse banken XRP gaan gebruiken

Ripple hoopt dat de uitspraak van de rechter in de SEC-zaak ertoe zal leiden dat Amerikaanse banken XRP gaan gebruiken

In deze foto-illustratie wordt een visuele weergave van de digitale Cryptocurrency Ripple weergegeven op 30 januari 2018 in Parijs, Frankrijk.

Chesnot |

Blockchain-startup Ripple heeft er alle vertrouwen in dat Amerikaanse banken en andere financiële instellingen in het land interesse zullen tonen in de adoptie ervan XRP cryptocurrency in grensoverschrijdende betalingen nadat een baanbrekende uitspraak had bepaald dat het token op zich niet noodzakelijkerwijs een beveiliging was.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf verwacht in het derde kwartaal gesprekken te beginnen met Amerikaanse financiële firma’s over het gebruik van zijn On-Demand Liquidity (ODL)-product, dat XRP gebruikt voor geldoverdrachten, vertelde Stu Alderoty, algemeen adviseur van Ripple, aan CNBC in een interview vorige week.

gerelateerd beleggingsnieuws

Bitcoin-investeerders voelen déja vu nu de opzet voor de volgende bull run vorm krijgt

CNBC Pro

Vorige week deed een rechter in New York een beslissende uitspraak voor Ripple, waarin hij vaststelde dat XRP zelf “niet per se een beveiliging op het eerste gezicht” is, waarbij hij gedeeltelijk claims van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen het bedrijf betwistte.

Ripple vecht de afgelopen drie jaar tegen de SEC vanwege beschuldigingen van het bureau dat Ripple en twee van zijn leidinggevenden een illegale aanbieding van $ 1,3 miljard hebben uitgevoerd via de verkoop van XRP. Ripple betwistte de beweringen en hield vol dat XRP niet als een effect kan worden beschouwd en meer op een grondstof lijkt.

Het bedrijf van Ripple leed als gevolg hiervan, waarbij het bedrijf ten minste één klant en investeerder verloor. MoneyGram, de Amerikaanse geldtransactiegigant, stopte in maart 2021 met Ripple.

Ondertussen verkocht Tetragon, een in het VK gevestigde investeerder die eerder Ripple steunde, zijn belang terug aan Ripple nadat hij tevergeefs had geprobeerd het bedrijf aan te klagen om zijn geld terug te betalen.

Op de vraag of de uitspraak betekende dat Amerikaanse banken zouden terugkeren naar Ripple om hun ODL-product te gebruiken, zei Alderoty: “Ik denk dat het antwoord daarop ja is.”

Ripple gebruikt ook blockchain in zijn bedrijf om berichten tussen banken te verzenden, een soort blockchain-gebaseerd alternatief voor Swift.

“Ik denk dat we hoopvol zijn dat deze beslissing klanten van financiële instellingen of potentiële klanten troost zou bieden om op zijn minst binnen te komen en het gesprek te beginnen over de problemen die ze ervaren in hun bedrijf, echte problemen in termen van het verplaatsen van waarde over de grenzen heen. zonder obscene kosten te maken’, vertelde Alderoty vrijdag aan CNBC.

“Hopelijk zal dit kwartaal in de Verenigde Staten veel gesprekken met klanten worden gegenereerd, en hopelijk zullen sommige van die gesprekken daadwerkelijk tot echte zaken leiden”, voegde hij eraan toe.

Ripple haalt nu het grootste deel van zijn zaken van buiten de VS, waarbij Alderoty eerder tegen CNBC zei: “[Ripple]zijn klanten en zijn inkomsten worden allemaal buiten de VS gedreven, ook al hebben we nog steeds veel werknemers in de VS”, voegde hij eraan toe.

Ripple wint gedeeltelijk van SEC omdat XRP in sommige gevallen niet als beveiliging wordt beschouwd

Ripple heeft wereldwijd meer dan 750 werknemers, waarvan ongeveer de helft in de VS

XRP is een cryptocurrency die Ripple gebruikt om geld over de grenzen heen te verplaatsen. Het is momenteel de op vier na grootste cryptocurrency in omloop, met een marktkapitalisatie van $37,8 miljard.

Het bedrijf gebruikt het token als een “overbruggingsvaluta” tussen overschrijvingen van de ene fiat-valuta naar de andere – bijvoorbeeld Amerikaanse dollars naar Mexicaanse peso’s – om het probleem op te lossen van het nodig hebben van voorgefinancierde rekeningen aan de andere kant van een overschrijving om te wachten op de geld te verwerken.

Ripple zegt dat XRP geldbewegingen in een fractie van een seconde mogelijk maakt.

Toch betekende de uitspraak geen totale overwinning voor Ripple. Hoewel de rechter verklaarde dat XRP geen effect was, zeiden ze ook dat sommige verkopen van het token kwalificeerden als effectentransacties.

Bijvoorbeeld, ongeveer $ 728,9 miljoen aan verkopen van XRP aan instellingen waarmee het bedrijf werkte, kwalificeerden zich als effecten, zei de rechter, die verklaarde dat er sprake was van een gemeenschappelijke onderneming, een verwachting van winst.

Alderoty gaf toe dat het geen totale overwinning was voor Ripple en dat het bedrijf de beslissing te zijner tijd zou bestuderen om te zien hoe het zijn bedrijf beïnvloedt.

“Zij [Judge Analisa Torres] ontdekte – hoewel we het niet met haar eens waren – dat onze eerdere verkopen rechtstreeks aan institutionele kopers de kenmerken van een effect hadden en geregistreerd hadden moeten worden, “zei hij.

Hij zei dat de huidige activiteiten van Ripple niet worden beïnvloed door dat onderdeel van de uitspraak, aangezien de klanten zich voornamelijk buiten de VS bevinden.

“We zullen de beslissing van de rechter bestuderen, we zullen kijken naar de behoeften van onze klanten om naar de markt te kijken, en kijken of hier een situatie is die voldoet aan de vier hoeken van wat de rechter vond als het gaat om instellingen,” hij zei.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert