Reisbeperkingen blokkeren bemanningswijzigingen

By admin

Een vrachtschip gezien vanaf de kust van Thessaloniki stad voor anker in Thermaikos Golf, Egeïsche Zee in Griekenland op 7 april 2020.

Nicolas Economou | NurPhoto | Getty Images

Er kunnen “vreselijke ongelukken” op zee plaatsvinden als de wijzigingen van de scheepsbemanning blijven worden geblokkeerd door coronavirusbeperkingen, vertelde de International Chamber of Shipping (ICS) deze week aan CNBC.

Van de 1,2 miljoen bemanningsleden op elk moment verlaten ongeveer 100.000 hun schepen gewoonlijk elke maand om te voldoen aan internationale maritieme voorschriften die hun gezondheid, veiligheid en welzijn beschermen, volgens een gezamenlijke verklaring van ICS en de International Air Transport Association.

Deze veranderingen in de bemanning werden echter belemmerd tijdens de coronaviruspandemie die bijna 145.000 mensen heeft gedood en wereldwijd meer dan 2,15 miljoen ziek heeft gemaakt.

“Het probleem van zeevarenden en hun welzijn is van cruciaal belang, en als dit probleem te lang aanhoudt, zul je stressniveaus en gezondheidsproblemen vinden, en uiteindelijk zullen er vreselijke ongelukken gebeuren”, zei Esben Poulsson, voorzitter van de ICS.

Vanwege door de overheid opgelegde reisbeperkingen zijn vluchten voor zeevarenden om naar huis te gaan of naar havens te reizen nu niet meer beschikbaar, terwijl protocollen voor immigratie en gezondheidscontrole ook de “vitaal noodzakelijke bemanningswisselingen” belemmeren, aldus de verklaring.

We hebben regeringen nodig om op te treden en we hebben ze nu nodig.

Esben Poulsson

Voorzitter van de International Chamber of Shipping

Het legde uit dat sommige personeelsleden die voor hun dienst de internationale grens overschrijden, worden getroffen door “nationale beperkingen voor passagiers en niet-essentieel personeel”, en dat dit “het vermogen van luchtvaartmaatschappijen en scheepvaartmaatschappijen om de wereldwijde toeleveringsketens operationeel te houden” onnodig in gevaar zou kunnen brengen.

De twee brancheorganisaties roepen de regeringen op om veranderingen in de bemanning van schepen mogelijk te maken, waarbij de IATA de hulp van luchtvaartmaatschappijen biedt om maritieme werknemers van en naar aangewezen luchthavens te vliegen, zodat ze naar huis kunnen terugkeren of het van andere bemanningsleden kunnen overnemen.

“Zonder al te dramatisch te willen klinken, denken we dat dit potentieel een beetje een tijdbom is”, vertelde hij vrijdag aan “Capital Connection” van CNBC.

“We hebben met IATA gewerkt … aan verschillende manieren om dit probleem aan te pakken, maar we hebben regeringen nodig om op te treden en we moeten ze nu aanpakken”, voegde hij eraan toe.

Poulsson zei dat Japan, Hong Kong en Singapore hebben toegestaan ​​dat de bemanning per geval en onder “bepaalde omstandigheden” werd gewijzigd.

‘We moeten dat niet alleen uitbreiden, maar we hebben ook andere rechtsgebieden nodig om hetzelfde te doen.’