FINANCIEEL.com

Qatar Airways rapporteert recordinkomsten, ondersteund door FIFA World Cup

Qatar Airways rapporteert recordinkomsten, ondersteund door FIFA World Cup

Het logo van Qatar Airways is te zien op een vliegtuigmodel.

Nurfoto | Nurfoto |

Qatar Airways maakte donderdag recordjaaromzet bekend nadat de financiën van het bedrijf werden versterkt door de FIFA World Cup, die vorig jaar in Qatar werd gehouden.

Qatar Airways Group meldde dat de passagiersinkomsten tijdens het fiscale jaar 2022/23 met 100% zijn gestegen, met een totale omzet tot 76,3 miljard Qatarese riyals ($ 21 miljard).

In het afgelopen jaar vlogen in totaal 31,7 miljoen passagiers met Qatar’s vlaggenschip, een stijging van 71% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het WK voetbal zorgde voor een flinke boost in de passagiersaantallen van Qatar, waarbij de luchtvaartmaatschappij 1,4 miljoen passagiers naar het evenement vervoerde. De koerier was de officiële luchtvaartmaatschappij van het voetbaltoernooi.

De luchtvaartmaatschappij schreef de resultaten toe aan een “succesvolle strategie tijdens een buitengewoon jaar”, aldus een persbericht van de luchtvaartmaatschappij.

De resultaten sluiten aan bij de wereldwijde heropleving die luchtvaartmaatschappijen zien nu het herstel na de pandemie in volle gang is na een paar turbulente jaren voor de sector. Emirates en Ryanair maakten in mei enorme winsten bekend, terwijl easyJet en British Airways beide hun winstverwachtingen voor het komende jaar verhoogden.

Qatar Airways ontving in september 2020 een overheidssteun van $ 1,95 miljard nadat het staatsbedrijf een jaarlijks verlies van meer dan 50% van zijn aandelenkapitaal rapporteerde. De luchtvaartmaatschappij schrapte zwaar banen en stelde nieuwe vliegtuigen uit toen de Covid-19-pandemie op de grond tot stilstand kwam.

De CEO van Qatar Airlines zegt dat de luchtvaartindustrie haar emissiedoelstellingen niet zal halen

Investeerders zullen kijken hoe het de luchtvaartmaatschappij het komende jaar zal vergaan, met name met de lancering van de nieuwe rivaal Riyadh Air, die in maart debuteerde.

Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways, zei dat zijn luchtvaartmaatschappij “liefde[s] concurrentie’, toen hij in mei met CNBC sprak.

“We zullen strijden zoals we al die jaren hebben gedaan”, zei hij op de Arabian Travel Market-conferentie in Dubai.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert