FINANCIEEL.com

Premier League trekt club 10 punten af

Premier League trekt club 10 punten af

De Everton-badge met vlaggen voor de Premier League-wedstrijd tussen Everton FC en AFC Bournemouth in Goodison Park op 28 mei 2023 in Liverpool, Engeland.

Visiehuis | Getty Images Sport |

Everton is door de Premier League tien punten in mindering gebracht wegens overtreding van de winst- en duurzaamheidsregels.

Everton zegt ‘geschokt en teleurgesteld’ te zijn door de uitspraak en heeft beloofd in beroep te zullen gaan.

“Zowel de hardheid als de ernst van de opgelegde sanctie zijn noch een eerlijke, noch een redelijke weerspiegeling van het ingediende bewijsmateriaal”, aldus de club.

De aftrek, die werd opgelegd door een onafhankelijke commissie en met onmiddellijke ingang zal worden opgelegd, is de grootste in de geschiedenis van de Premier League en stort het team van Sean Dyche in de degradatiezone.

Volgens de Premier League gaf Everton tijdens een vijfdaagse hoorzitting toe dat het in strijd was met de regels voor winstgevendheid en duurzaamheid van de competitie, waarbij de Commissie “het vaststellen van de PSR-berekening van Everton FC voor de relevante periode resulteerde in een verlies van £ 124,5 miljoen, zoals beweerd door de Premier League, die de drempel van £105 miljoen overschreed die is toegestaan ​​onder de PSR’s.”

Nadat hij vorig seizoen ternauwernood degradatie naar het kampioenschap had vermeden, stond Everton, voorafgaand aan hun puntenverlies, 14e in de ranglijst, acht punten boven de onderste drie.

Slechts twee clubs hebben eerder punten behaald in de geschiedenis van de Premier League: Middlesbrough, die drie punten in mindering kreeg omdat ze een wedstrijd tegen Blackburn in 1996/97 niet hadden gespeeld, en Portsmouth, die van negen werd ontdaan nadat hij in maart 2010 in de administratie kwam.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert