Pony.ai lanceert zelfrijdende auto’s in Californië

By admin

Pony.ai werkt samen met e-commercesite Yamibuy om een ​​bezorgservice zonder chauffeur te lanceren in Irvine, Californië. Zodra een klant in het Irvine-gebied een bestelling plaatst op Yamibuy, haalt een autonome auto het pakket op en bezorgt het op de bestemming. De klant komt dan naar de auto om hem op te halen of een chauffeur die in de auto zit, zal hem voor de deur afzetten.

Pony.ai

Chinese auto-start-up zonder bestuurder Pony.ai heeft een bezorgservice gelanceerd in Irvine, Californië, met gebruik van zijn autonome voertuigen, omdat mensen thuis blijven steken vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Vorig jaar lanceerde het bedrijf in samenwerking met Hyundai een robotaxidienst in Irvine, met gebruikmaking van auto’s van de Zuid-Koreaanse autofabrikant uitgerust met Pony.ai-technologie. Die taxidienst zonder chauffeur werd opgeschort nadat in maart in Noord-Californië een bevel tot ‘shelter-in-place’ was afgegeven.

Pony.ai heeft haar wagenpark van 10 voertuigen voor leveringen opnieuw ingezet. Voor dit initiatief werkt het samen met e-commercesite Yamibuy.

Zodra een klant in het Irvine-gebied een bestelling plaatst op Yamibuy, haalt een autonome auto het pakket op en bezorgt het op de bestemming. De klant kan ofwel naar de auto komen om hem op te halen of een operator, die in de auto zal zitten, zal hem voor de deur afzetten.

Yamibuy heeft een verscheidenheid aan producten op zijn site – van eten tot drinken en cosmetica.

Het hele proces is contactloos, stelt het bedrijf. Een woordvoerder van Pony.ai zei dat het bedrijf ergens tussen de 500 en 700 pakketten per dag kan leveren.

Pony.ai is een concurrent van onder meer Waymo, de zelfrijdende auto-dochter van het Google-moederbedrijf Alphabet. In februari haalde het 462 miljoen dollar op in een financieringsronde, waaronder de Japanse autofabrikant Toyota, die Pony.ai op ongeveer 3 miljard dollar waardeerde.

In december gaf het California Department of Motor Vehicles (DMV) toestemming voor het testen en commercieel gebruik van lichte autonome bestelwagens op de weg. Pony.ai wordt gereguleerd door de DMV in Californië.

Hoewel de bezorgservice van Pony.ai slechts in één deel van Californië beschikbaar is en op kleine schaal, kan het waardevol zijn voor het verbeteren van de bedrijfssystemen. Autonome rijtechnologie is afhankelijk van het rijden van honderdduizenden kilometers om gegevens te verzamelen en daarvan te leren om de systemen nauwkeuriger, betrouwbaarder en veiliger te maken.

Het uitvoeren van een dergelijke pilootdienst zou Pony.ai waardevolle inzichten en gegevens kunnen opleveren, evenals een boost in autonome leveringen voor wanneer de coronaviruspandemie is beëindigd.