Pixel 5, OnePlus 8T, Galaxy FE

By Jernst van Waal

Pixel 5 en Pixel 4a 5G

Google

De nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro van Apple zijn uitstekende telefoons, maar sommige mensen geven de voorkeur aan Android-apparaten.

Er zijn drie echt goede Android-telefoons die onlangs zijn gelanceerd en waarvan u op de hoogte moet zijn, voor het geval u wilt upgraden maar de iPhone 12 niet wilt. Ze bevatten allemaal 5G, net als de nieuwe iPhones, dus u bent toekomstbestendig als u van plan bent uw telefoon de komende jaren vast te houden. Ze hebben ook solide camera’s. En ze zijn allemaal goedkoper dan de standaard iPhone 12, die begint bij $ 799.

Samsung Galaxy FE 5G

Samsung Galaxy FE werd eerder deze maand uitgebracht. Het biedt veel functies die te vinden zijn in de duurdere vlaggenschiptelefoons van Samsung, maar begint bij $ 699 in plaats van $ 999 zoals de Galaxy S20-telefoons. Het is gemaakt van aluminium en plastic – dat is een plek waar Samsung kosten heeft bespaard – maar heeft nog steeds een hoogwaardige Qualcomm 865-processor, een scherp en kleurrijk scherm en is waterbestendig. En, net als de iPhone 12, is hij verkrijgbaar in een heleboel kleuren, zoals rood, blauw, paars en groen.

Het heeft ook een aantal functies die de iPhone 12 niet heeft. Het is bijvoorbeeld uitgerust met een high-refresh-display, dat vloeiender is dan dat op de iPhone 12 voor zaken als scrollen door websites of Twitter. Het heeft ook een vingerafdruklezer onder het scherm, wat handig is om je telefoon te ontgrendelen terwijl je een masker draagt ​​(waardoor ontgrendeling via gezichtsherkenning, zoals Apple’s FaceID, moeilijker wordt). Ik vind het leuk dat het een microSD-kaart heeft, zodat ik de opslag kan uitbreiden om meer films en games te downloaden.

Google Pixel 5

De Google Pixel 5 kost $ 699 en is een goede keuze als je een telefoon wilt die niet te groot is en gemakkelijk met één hand te gebruiken is. Ik hou echt van het kleurrijke scherm, de geweldige camera en de lange batterijduur. Het voelt ook erg snel, ondanks een Qualcomm-processor uit het middensegment.

Dat komt omdat Google veel werk heeft gestoken in het optimaliseren van de software. Het heeft een vingerafdruklezer aan de achterkant – nogmaals, handig als je een masker draagt ​​- en kan een aantal dingen doen die een iPhone 12 kan, zoals portretfoto’s in de nachtmodus. Ik hou ook erg van de zacht aanvoelende aluminium behuizing, die niet wordt besmeurd met vingerafdrukken, en de unieke groene kleur die Google verkoopt.

Ten slotte wordt de Pixel 5 geleverd met een paar exclusieve Google-functies die ik leuk vind en die niet op andere Android-telefoons voorkomen. De voicerecorder-app zet bijvoorbeeld automatisch interviews om naar tekst. Het kan detecteren of u een auto-ongeluk heeft gehad en automatisch het alarmnummer bellen. Het heeft ook uitstekende functies voor het screenen van spamoproepen.

OnePlus 8T

OnePlus heeft naam gemaakt als een bedrijf dat betaalbare telefoons verkoopt met specificaties van vlaggenschipniveau. De prijzen waren de afgelopen jaren begonnen te sluipen, maar de OnePlus 8T keert terug naar het oorspronkelijke model en biedt hoogwaardige specificaties in een telefoon die begint bij slechts $ 749.

Van OnePlus-telefoons is ook bekend dat ze supersnel zijn, en de OnePlus 8T houdt zich aan die belofte.

Het heeft een kleurrijk en eersteklas ontwerp van metaal en glas, zoals de iPhone 12, plus een unieke functie die ik echt leuk vind: hij kan in 39 minuten volledig worden opgeladen, sneller dan elke andere telefoon die ik heb getest. De iPhone 12 laadt in ongeveer een half uur op tot 50%. Maar je krijgt geen draadloos opladen of een gecertificeerde waterbestendigheidsclassificatie, twee dingen die ik graag heb.

Net als de Galaxy FE heeft deze een vingerafdruklezer die goed werkt en verborgen is in het scherm. De camera’s zijn goed genoeg, maar ik geef de voorkeur aan de foto’s van de Pixel 5 en Galaxy FE. Maar je krijgt nog steeds een groothoek-, ultragroothoek- en een macrolens voor veel verschillende soorten foto’s, van foto’s van landschappen tot echt close-ups.