Pence zegt dat 16 staten plannen hebben vrijgegeven om de coronavirusbeperkingen op te heffen

By admin

President Donald Trump spreekt tijdens de dagelijkse briefing over het nieuwe coronavirus, dat COVID-19 veroorzaakt, in de Brady Briefing Room van het Witte Huis op 22 april 2020 in Washington, DC.

Mandel Ngan | AFP | Getty Images

Zestien staten hebben ‘formele heropeningsplannen’ vrijgegeven om de coronavirusbeperkingen op te heffen, zei vice-president Mike Pence donderdag.

‘Op dit moment hebben 16 staten formele heropeningsplannen vrijgegeven’, zei Pence tijdens een persconferentie. “Staten beginnen deze plannen te maken en we worden aangemoedigd om te zien dat zoveel staten de gefaseerde aanpak omarmen om hun economieën te heropenen, zoals overwogen in onze richtlijnen om Amerika weer open te stellen.”

Missouri, Pennsylvania, Oregon en Idaho hebben allemaal plannen bekendgemaakt om beperkingen op te heffen die bedoeld zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zei Pence. Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CNBC om de volledige lijst met staten.

De regering roept staten nu ook op om de electieve operaties te hervatten, die grotendeels werden opgeschort omdat de gezondheidssystemen de capaciteit probeerden te vergroten voor een verwachte toename van Covid-19-patiënten, kondigde Pence aan. Hij zei dat verschillende staten al plannen hebben onthuld om dit te doen, waaronder Arizona en Indiana.

“Gezien de unieke last voor ziekenhuizen, moedigen we staten nu aan om waar mogelijk de electieve operaties opnieuw te starten, hetzij in de hele staat, hetzij per provincie”, zei hij. We erkennen de rol die electieve operaties spelen in de financiën van lokale ziekenhuizen en we zullen met staten samenwerken om dat mogelijk te maken. “

Dit is het laatste nieuws. Kom hier terug voor updates.