Overheidsgeld moet de zorgen van kopers over elektrische voertuigen wegnemen, zegt Renault

Een elektrische oplader wordt op 21 oktober 2020 bij een dealer in het VK in een Renault Zoe-auto geplaatst.

Chris Ratcliffe | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

De plaatsvervangend CEO van Renault benadrukte het belang van investeringen in de infrastructuur die nodig is voor voertuigen met lage en nulemissie, waarbij de Franse autofabrikant ernaar streeft om tegen 2025 zeven volledig elektrische modellen te lanceren.

In een gesprek met Charlotte Reed van CNBC op donderdag legde Clotilde Delbos uit dat hoewel Europese regeringen subsidies voor elektrische voertuigen hadden verstrekt, deze in de loop van de tijd geleidelijk zouden verminderen naarmate mensen meer gewend raakten om ze te kopen. Ze zei verder dat dit geld “moet worden geheroriënteerd op … infrastructuur.”

Nu veel landen in Europa het aantal elektrische voertuigen op hun wegen willen verhogen, zullen oplaadpunten een cruciale rol spelen als het gaat om uitdagende percepties over ‘bereikangst’ – het idee dat elektrische voertuigen dat niet kunnen lange reizen maken zonder vermogen te verliezen en te stranden.

Renault’s Delbos probeerde dit punt onder de aandacht te brengen door te zeggen: “ We moeten nadenken over hoe we deze wegversperring in het hoofd van mensen kunnen verwijderen, (wat) is: voorwaarden van opladen? ”

“Dus de subsidies, op een bepaald moment (in) … tijd, zullen naar onze mening op dat gebied moeten worden verschoven”, voegde ze eraan toe.

De opmerkingen van Delbos kwamen op dezelfde dag dat Groupe Renault details publiceerde over een nieuwe brede strategie. Het bedrijf zal onder meer proberen het aantal geproduceerde eenheden terug te brengen van 4 miljoen in 2019 naar 3,1 miljoen in 2025.

In een verklaring zei de nieuwe CEO van de autofabrikant, Luca de Meo, dat het plan ging om “het hele bedrijf van volumes naar waarde te brengen”.

Eerder deze week zei het bedrijf dat het merk Renault in 2020 115.888 elektrische voertuigen op de Europese markt heeft verkocht, een stijging van 101,4% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Deze maand hebben een aantal grote autofabrikanten informatie vrijgegeven over hun elektrische voertuigactiviteiten, terwijl ze proberen hun aanbod uit te breiden en de Tesla van Elon Musk uit te dagen, die in 2020 499.550 voertuigen heeft afgeleverd.

Eind vorige week kondigde Daimler aan dat zijn Mercedes-Benz Cars-divisie in 2020 meer dan 160.000 plug-in hybrides en volledig elektrische voertuigen had verkocht.

Dinsdag zei Volkswagen dat zijn merk voor personenauto’s in 2020 bijna 134.000 elektrische voertuigen met batterijen had verkocht, tegen 45.117 in 2019. Het verkocht vorig jaar ook 78.000 plug-in hybrides, vergeleken met 37.053 in 2019.

In een interessante wending zag Sony deze week ook dat het was begonnen met het testen van zijn Vision-S elektrische auto op de openbare weg.

In een aankondiging op het technische evenement CES 2021 zei het Japanse bedrijf dat de ontwikkeling van het prototype van het voertuig “de volgende fase had bereikt”. Het bedrijf voegde eraan toe dat het van plan was het ontwikkelingswerk aan het voertuig voort te zetten en tests uit te voeren in andere regio’s.

Plaats een reactie