FINANCIEEL.com

Ouderen zullen wereldwijd meer dan 150 miljoen banen invullen

Ouderen zullen wereldwijd meer dan 150 miljoen banen invullen

Volgens een nieuwe wereldwijde studie van Bain & Company zullen tegen 2030 maar liefst 150 miljoen banen verschuiven naar werknemers ouder dan 55 jaar.

In de landen van de Groep van Zeven, voorspelt Bain, zullen oudere en ervaren werknemers tegen 2031 meer dan een kwart van de beroepsbevolking uitmaken.

“Dat is een enorme verschuiving”, vertelde Andrew Schwedel, partner bij Bain & Company, dinsdag aan CNBC’s “Squawk Box Asia”.

“Japan loopt hierin al voorop met bijna 40% van de beroepsbevolking ouder dan 55 jaar. Europa en de VS lopen niet ver achter, [with] overal van 25 tot 30%.”

Maar een vergrijzende beroepsbevolking is niet uniek voor ontwikkelde markten – de oudere bevolking van China (65 jaar en ouder) zal volgens de studie bijvoorbeeld tegen 2050 verdubbelen.

“Er komen minder jonge mensen op de arbeidsmarkt, deels door lagere vruchtbaarheidscijfers, deels door langer onderwijs”, voegde Bain eraan toe.

Volgens Bain & Company zullen tegen 2030 ongeveer 150 miljoen banen verschuiven naar oudere werknemers

“Volgens gegevens van de OESO is een langetermijntrend naar vervroegde uittreding langzaam aan het omslaan.”

Dat is ook te zien aan de recente trend van “niet met pensioen gaan” – waarbij gepensioneerden weer deel uitmaken van de beroepsbevolking – aangedreven door een hete arbeidsmarkt, stijgende inflatie en verminderde gezondheidsrisico’s in verband met Covid.

De piek in pensioneringen tijdens de eerste maanden van de pandemie lijkt nu meer op “een geweldige sabbatical”, zei Bain.

Wat oudere werknemers willen

In de afgelopen jaren hebben landen over de hele wereld de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd, maar niet zonder verzet.

In Frankrijk bijvoorbeeld leidde een verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 62 naar 64 eerder dit jaar tot protesten.

“Een ding dat ik consequent hoor als ik met bedrijven praat, is dat ze niet het talent hebben dat ze willen in de hoeveelheden die ze wilden”, voegde Schwedel eraan toe.

Daarom adviseerde hij bedrijven om niet te wachten tot het beleid in landen wordt ingevoerd, maar om “gerichte interventies te doen”.

Daarom protesteren Franse arbeiders

Volgens een wereldwijde werkgeversenquête uit 2020 was slechts ongeveer 4% van de bedrijven betrokken bij programma’s die oudere werknemers helpen integreren of een personeelsbestand van meerdere generaties ondersteunen.

“Bedrijven die investeren in het werven, behouden, omscholen en respecteren van de sterke punten van deze groep, zullen succesvol zijn naarmate de demografie van het personeelsbestand blijft veranderen”, voegde Schwedel toe in een persbericht.

De sleutel daartoe is begrijpen wat oudere werknemers motiveert — Bain’s onderzoek onder 40.000 werknemers in 19 landen wees uit dat prioriteiten evolueren met de leeftijd.

Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde werknemer jonger dan 60 jaar vooral gemotiveerd wordt door een goede vergoeding. Die ouderen zijn echter het meest gefocust op het doen van “interessant werk” in een baan waar ze autonomie en flexibiliteit hebben.

Hoe u elk jaar $ 80.000, $ 90.000 en $ 100.000 alleen aan rente kunt verdienen voor uw pensioen

“Velen zijn gefocust op het beheersen van hun vak, terwijl anderen zich beloond voelen door te zien dat hun acties een positieve sociale impact hebben”, aldus het rapport.

Schwedel voegde eraan toe: “Motivaties verschillen per persoon en ze veranderen gedurende iemands carrière.”

“Dat spreekt over enkele van de verschillende dingen die bedrijven moeten doen als ze jongere werknemers willen aanspreken in plaats van oudere werknemers.”

Hoe oudere werknemers te behouden

Het is ook van cruciaal belang voor bedrijven om werkplekervaringen te ontwerpen die aansluiten bij de motivaties van oudere werknemers, aldus Schwedel.

Dat kan door ze uit te rusten met de vaardigheden die de komende 10 jaar nodig zijn, aldus Bain. Zo zei 22% van de respondenten in de leeftijd van 55 tot 64 dat ze meer technische vaardigheden nodig hebben.

“Om ervoor te zorgen dat oudere werknemers kunnen profiteren van trainingsprogramma’s, moeten bedrijven programma’s ontwerpen die aantrekkelijk zijn voor hun streven naar interessant werk en supervisors aanmoedigen om deelname in alle leeftijdsgroepen te motiveren”, aldus het persbericht.

Alcon CEO: De vergrijzing en nieuwe technologie stuwen de oogzorgsector vooruit

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert