Op grote schaal gebruikt in de VS, wordt E10-benzine uitgerold in Groot-Brittannië

By Jernst van Waal

Een E10 benzinepomp in Kettering, Engeland, gefotografeerd op 1 september 2021.

Joe Giddens | PA-afbeeldingen | Getty Images

De Britse regering is begonnen met de introductie van E10-benzine naar pompen en beweert dat de brandstof, die ethanol bevat, de uitstoot van koolstofdioxide door het transport met 750.000 ton per jaar zou kunnen verminderen. Dit komt overeen met het verwijderen van 350.000 auto’s van de weg, zei het.

De benzine, bekend als E10, wordt gemengd met maar liefst 10% ethanol en kan volgens de autoriteiten worden gebruikt met meer dan 95% van alle benzinevoertuigen. In de toekomst wordt E10 de standaardklasse voor benzine in Engeland, Schotland en Wales. Het is de bedoeling dat het volgend jaar in Noord-Ierland wordt geïntroduceerd.

E10 wordt al veel gebruikt in landen als de Verenigde Staten, Australië en in heel Europa. Het wordt al tientallen jaren in de VS gebruikt en vormt nu de overgrote meerderheid van het gas dat in het land wordt verkocht.

Britse automobilisten met oudere voertuigen wordt aangeraden om via een online tool te controleren of ze compatibel zijn met de nieuwe brandstof. Als dit niet het geval is, wordt hen verteld een ander mengsel te gebruiken, E5, dat maar liefst 5% hernieuwbare ethanol bevat. Dieselbrandstof verandert niet.

“Hoewel steeds meer chauffeurs overstappen op elektrisch, zijn er stappen die we vandaag kunnen nemen om de uitstoot van de miljoenen voertuigen die al op onze wegen zijn te verminderen”, zei Grant Shapps, de Britse transportsecretaris, in een verklaring.

Lees meer over elektrische voertuigen van CNBC Pro

“De kleine overstap naar E10-benzine zal de uitstoot van broeikasgassen verminderen terwijl we versnellen naar een groenere transporttoekomst”, voegde hij eraan toe.

Edmund King, voorzitter van de rijvereniging de AA, beschreef de introductie van E10 als “een positieve en eenvoudige stap om de CO2-impact van het wegvervoer te helpen verminderen.”

De automobielorganisatie RAC citeerde echter onderzoek waaruit bleek dat 27% van de ondervraagde Britse chauffeurs niet had gecontroleerd of hun voertuig E10 kon gebruiken. Bovendien wist 24% niet eens dat E10 werd geïntroduceerd.

De Britse regering heeft eerder gezegd dat ongeveer 600.000 voertuigen op de wegen naar verwachting niet compatibel zullen zijn met E10. De RAC zei dat bestuurders van deze “dure, E5 super loodvrije E5 zouden moeten zoeken en betalen als ze ze willen laten draaien.”

Net-nul plannen

De aankondiging van de regering komt op een moment dat het VK plannen maakt om af te stappen van de verbrandingsmotor en tegen het jaar 2050 een transportsector te ontwikkelen die netto nul is.

Het wil de verkoop van nieuwe diesel- en benzineauto’s en bestelwagens tegen 2030 stopzetten en vanaf 2035 eisen dat alle nieuwe auto’s en bestelwagens geen uitlaatemissies hebben.

Als een teken van hoe het landschap lijkt te veranderen, zag Shell op woensdag ook plannen aankondigen om 50.000 oplaadpalen voor elektrische voertuigen op straat in het VK te installeren via haar dochteronderneming Ubitricity.

Eerder deze week kondigde het Milieuprogramma van de VN het einde aan van het tijdperk van loodhoudende benzine. “Toen tankstations in Algerije in juli stopten met het leveren van gelode benzine, eindigde het gebruik van gelode benzine wereldwijd”, zei de organisatie met het hoofdkantoor in Nairobi.