Online winkelen op Black Friday ligt op schema om een ​​record te behalen omdat shoppers in de feestdagen winkels overslaan, zegt Adobe

Mensen kijken naar sieraden op Macy’s Herald Square tijdens de vroege opening voor de Black Friday-uitverkoop in Manhattan, New York, 27 november 2020.

Eduardo Munoz | Reuters

De online verkopen op Black Friday liggen op schema om dit jaar een recordhoogte te bereiken, aangezien koopjesjagers websites uitkamden op zoek naar deals en winkels vermeden tijdens de coronaviruspandemie, volgens voorlopige gegevens van Adobe Analytics.

Eind vrijdag lag de online verkoop op schema en bedroeg tussen $ 8,9 miljard en $ 9,6 miljard, een stijging van tussen 20% en 29%, afhankelijk van het aantal kopers dat tot laat in de nacht aankopen doet. Bijna 42% van de verkopen kwam van smartphones vanaf 16.00 uur ET, een stijging van 7% ten opzichte van vorig jaar.

De gegevens duiden op eendagsuitverkoop, meestal geassocieerd met een winkelwaanzin van lange rijen en het nastreven van felbegeerde cadeauartikelen, die meestal online plaatsvinden. Met het tempo van online winkelen op Black Friday, zullen Amerikaanse consumenten minstens $ 6,2 miljoen hebben uitgegeven per minuut op de dag van vakantieverkoop, aldus Adobe.

De onlineverkoop bereikte ook een record op Thanksgiving Day en steeg volgens Adobe met 21,5% tot $ 5,1 miljard. Het bedrijf analyseert websitetransacties van 80 van de 100 beste online retailers in de VS. Bijna de helft van die verkopen kwam van smartphones. Winkeliers kregen ook een boost in de verkoop als ze afhaling aan de kant van de weg aanboden. Bedrijven die het snellere alternatief boden om een ​​pakket bij de klant thuis te laten bezorgen, hadden een 31% hogere conversieratio van verkeer naar hun sites.

Nu veel retailers in oktober met de feestdagen beginnen en enkele van hun grootste kortingen op hun website zetten, hadden shoppers minder reden om deze Black Friday persoonlijk naar de winkel te gaan. Winkels en winkelcentra lieten meer fysieke verkopen zien, met minder rijen en leger parkeerterreinen dan uitverkoopevenementen uit het verleden.

Aan pandemie gerelateerde beperkingen en Covid-gevallen hebben ook het gedrag bepaald. Shoppers kochten vaker geschenken online als ze in staten woonden met Covid-19-beperkingen voor familiebijeenkomsten. Adobe zag jaar op jaar een 3,4 keer hogere groei in online winkelen in die gebieden op Thanksgiving Day in vergelijking met staten met minder beperkingen.

Tijdens Black Friday waren Star Wars-items, Hot Wheels, Nerf-speelgoed en videogames waaronder Super Mario 3D All-Stars, Madden NFL 2 en NBA 2K21 het best verkochte speelgoed. In de categorie elektronica waren Apple AirPods, heteluchtfriteuses en Amazon Fire TV de topverkopers.

Plaats een reactie