FINANCIEEL.com

‘One Ring’ Magic-kaart kan $ 2 miljoen opleveren – en een grote belastingaanslag

‘One Ring’ Magic-kaart kan $ 2 miljoen opleveren – en een grote belastingaanslag

Elijah Wood als Frodo in de filmtrilogie “The Lord of the Rings”.

Met dank aan: New Line Cinema

De Ene Ring waar verzamelaars deze zomer naar op zoek waren, werd niet gevonden in Hobbiton of diep in de tunnels van de Misty Mountains; noch werd het ontdekt in het elfenbolwerk van Rivendell, het rijk van Gondor of zelfs buiten de Zwarte Poorten van Mordor.

Het was gevonden vorige maand in Toronto.

En de ringdrager – als ze ervoor kiezen om de “kostbare” te verkopen – kan een flinke belastingaanslag op de winst verschuldigd zijn. Hun belastingtarief kan oplopen tot 53,53%.

In dit geval is de Ene Ring niet de fysieke ring die is gesmeed door de Dark Lord Sauron in de vuren van Mount Doom en begeerd door allerlei wezens in Middle Earth, zoals uiteengezet in “The Lord of the Rings” van de auteur JRR Tolkien. trilogie.

In plaats daarvan is het een uiterst zeldzame speelkaart in ‘Magic: The Gathering’.

Biedingen van zeven cijfers in de zoektocht naar ‘The One Ring’

Wizards of the Coast – het bedrijf dat in 1993 het Magic-speelkaartspel creëerde – bracht in juni een “Lord of the Rings” -thema uit en bevatte een “One of One Ring” -promotie. Eén pakket bevatte ‘The One Ring’, een geserialiseerde kaart waarvan er maar één bestaat.

Openbare biedingen voor de unieke kaart – gedrukt in traditionele folie en in de Black Speech of Sauron met behulp van Tengwar-lettervormen, volgens Wizards of the Coast – zijn uitgebreid tot miljoenen dollars.

De geserialiseerde kaart “One Ring” is een unieke Magic: The Gathering-kaart die in juni is uitgegeven. Biedingen voor het verzamelobject, dat deel uitmaakt van een speciale “Lord of the Rings” Magic-editie, lopen op tot in de miljoenen dollars.

Wizards of the Coast LLC

Een potentiële koper – Gremio de Dragones, een gamewinkel gevestigd in Valencia, Spanje – bood 2 miljoen euro, ongeveer $ 2,2 miljoen of 2,9 miljoen Canadese dollars. (Het bod omvatte ook reis- en verblijfskosten en een gratis paella-diner.)

Een andere geïnteresseerde partij – Dave & Adam’s, een winkel met verzamelobjecten in de buurt van Buffalo, New York – bood $ 1 miljoen.

Wizards of the Coast, dat eigendom is van Hasbrobevestigde dat de kaart op 30 juni was gevonden. De vinder – die anoniem blijft – woont naar verluidt in Toronto, de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario.

De kans om de kaart te vinden was ongeveer 1 op 3 miljoen. (Ter vergelijking: de kans om de Powerball-jackpot te winnen is ongeveer 1 op 292 miljoen.)

“Voor mij is het bijna het equivalent van een loterijticket”, zegt Scott Plaskett, een in Toronto gevestigde gecertificeerde financiële planner en managing partner en CEO van Ironshield Financial Planning.

Meer van persoonlijke financiën:
Hoe deze belasting voor hoogverdieners te vermijden
Dit is wat een nieuwe zaak van het Hooggerechtshof zou kunnen betekenen voor voorstellen voor federale vermogensbelasting
De IRS is van plan sommige NFT’s te belasten als verzamelobjecten – en de rijken zouden tot 28% over de winst betalen

Hoe Canada vermogenswinsten belast

In tegenstelling tot loterijwinsten – die in Canada belastingvrij zijn – zou de vinder van The One Ring over het algemeen belasting verschuldigd zijn over de winst die uit een verkoop is behaald.

De VS heft ook een belasting op winst, bekend als een “vermogenswinstbelasting”. Het is van toepassing op aandelen, obligaties, onroerend goed, verzamelobjecten en andere activa.

In beide landen wordt de belasting beoordeeld op “kostenbasis”, een term die verwijst naar de oorspronkelijke aankoopprijs. De nettowinst is het bedrag dat overblijft na aftrek van de kostenbasis en andere potentiële regelitems, zoals kosten die de verkoper maakt (zoals een makelaarsloon, bijvoorbeeld).

Maar de Canadese en Amerikaanse belastingstelsels verschillen in de manier waarop ze vermogenswinstbelasting heffen.

Roger Perzan verkleed als Sauron uit “The Lord of the Rings” poseert voor een foto op de Fan Expo in Toronto op 4 september 2015.

Marta Iwanek | Toronto-ster |

De Canadees die de One Ring-kaart verwierf, zou hoogstwaarschijnlijk belasting betalen over de helft van hun winst. De rest zou belastingvrij zijn, zeiden experts.

Dit komt doordat Canada een “insluitingspercentage” gebruikt. Afhankelijk van het scenario wordt doorgaans slechts een deel van de winst geteld (dwz inbegrepen) als belastbaar inkomen.

Het aandeel hangt af van hoe de kaart is verkregen, zei Plaskett. Het opnamepercentage is over het algemeen 50% – en dat zou waarschijnlijk van toepassing zijn in dit scenario, zei hij.

Als The One Ring-kaart zou worden verkocht voor 2 miljoen euro – wat het huidige hoogste bod lijkt te zijn – dan zou 1 miljoen euro (ongeveer CA $ 1,46 miljoen) belastbaar zijn.

“We deden het vroeger zo in de VS, maar veranderden het een aantal jaren geleden”, zei Howard Gleckman, senior fellow bij het Urban-Brookings Tax Policy Center, over het weglaten van een deel van de winst uit belasting.

Totale Canadese belastingaanslag is ‘subjectief’

Maar wat is het Canadese belastingtarief op de winst?

Vanwege de grote som geld die ermee gemoeid is, zal de verkoper waarschijnlijk worden belast tegen het hoogste tarief van de inkomstenbelasting van Canada, aldus experts.

In Ontario is het hoogste belastingtarief 53,53%. Dit omvat zowel federale als provinciale belastingen.

Omdat in dit voorbeeld slechts de helft van de winst van de verkoper zou worden belast, zou het effectieve belastingtarief van de persoon op de transactie ongeveer 26,8% bedragen (oftewel de helft van 53,53%). De totale belastingaanslag kan daarom oplopen tot ongeveer CA $ 780.000 in dit voorbeeld (wat zich vertaalt naar ongeveer $ 588.000.)

(In werkelijkheid zou het effectieve belastingtarief iets lager zijn, aangezien het Canadese inkomstenbelastingsysteem progressief is, zoals in de VS, zeiden experts. Dat betekent dat de meeste, maar niet alle, winsten hier tegen het hoogste tarief zouden worden belast.)

Voor mij is het bijna het equivalent van een loterijticket.

Scott Plaskett

In Toronto gevestigde gecertificeerde financiële planner

Er zijn echter alternatieve belastingscenario’s, zeiden experts.

Als The One Ring-kaart bijvoorbeeld per ongeluk door de eigenaar zou worden laten vallen en vervolgens door iemand anders op straat zou worden opgepikt, zou de verwervingsmethode veranderen, zei Plaskett.

Het opnamepercentage zou in dit geval waarschijnlijk oplopen tot 100%, wat betekent dat alle winsten zouden worden belast tegen 53,53%, een verdubbeling van de totale belastingaanslag, zei hij.

In sommige gevallen belast de Canadese wet ook 100% van de winst (in plaats van 50%), afhankelijk van de intentie van een verkoper, aldus John Oakey, vice-president belastingen bij Chartered Professional Accountants Canada.

Als de persoon die de One Ring-kaart heeft gevonden bijvoorbeeld de eigenaar is van een verzamelwinkel en het kopen en verkopen van kaarten zijn zaak is, kan een verkoop bedoeld zijn als een zakelijke transactie, in welk geval alle winst zou worden belast.

De zilveren voering wanneer aandelen wegglijden

Er is hier echter enige onduidelijkheid, zei Oakey. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de eigenaar van de kaart – zelfs als het een hobbyistische verzamelaar is – aanzienlijke inspanningen levert om zijn winst te maximaliseren door onder andere proactief biedingen te vragen aan talloze potentiële kopers?

De Canada Revenue Agency (Canada’s equivalent van de IRS) zou de verkoop in dit geval ook kunnen behandelen als een zakelijke transactie – in welk geval de volledige CA $ 2,9 miljoen zou worden belast tegen 53,53%.

“Het is een subjectief gebied,” zei Oakey. “Het is niet zwart-wit.”

Hoe de VS vermogenswinsten belasten

In sommige opzichten is het Amerikaanse systeem concreter, zei hij.

Dat komt omdat de preferentiële vermogenswinstbelastingbehandeling in de VS gebaseerd is op duur.

Als een actief zoals een aandeel wordt gekocht en een jaar of korter wordt vastgehouden, krijgen winsten geen voorkeursbehandeling. Ze worden behandeld als een vermogenswinst op “korte termijn”, belast tegen de gewone inkomstenbelastingtarieven, die op federaal niveau oplopen tot 37%.

Een meerwaarde op “lange termijn” is van toepassing op activa die langer dan een jaar worden aangehouden. Ze krijgen een voorkeursbehandeling.

Sir Ian McKellen als Gandalf en Elijah Wood als Frodo in “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.”

Nieuwe regel | DraadAfbeelding |

Hier is er echter een onderscheid tussen verzamelobjecten en activa zoals aandelen. Aandelen worden belast tegen een hoog federaal vermogenswinstbelastingtarief op lange termijn van 20%; maar verzamelobjecten hebben een toptarief van 28%. (In beide gevallen is er ook een netto-inkomstenbelasting van 3,8% voor grootverdieners, naast eventuele staats- en lokale belastingen op vermogenswinsten.)

De One Ring-kaart zou “vrijwel zeker als een verzamelobject worden beschouwd”, zei Joe Hughes, federaal beleidsanalist bij het Institute on Taxation and Economic Policy.

Een verkoper in Michigan zou bijvoorbeeld een hoogste langetermijnwinstpercentage van ongeveer 36% betalen op een verzamelobject, zei Hughes. De ruwe totale belastingaanslag op het hoogste bod van $ 2,2 miljoen zou in dit voorbeeld ongeveer $ 792.000 bedragen.

In een staat als Tennessee, die geen staatsinkomstenbelasting heft, zou het hoogste vermogenswinstpercentage op lange termijn 31,8% zijn.

Met andere woorden: de ringdrager lijkt het beter te doen in Canada dan in de VS, in ieder geval vanuit het perspectief van belastingtarieven.

Of Ringgeesten neerdalen op de ringdrager vanuit het hol van Minas Morgul, of dat mannen die verstrikt zijn in de kwaadaardige, corrumperende greep van de ring hem proberen weg te rukken uit de greep van de ringdrager, kan deze publicatie natuurlijk niet zeggen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert