FINANCIEEL.com

Oliemarkten krijgen te maken met ‘ernstige problemen’ naarmate de vraag stijgt: IEF

Oliemarkten krijgen te maken met ‘ernstige problemen’ naarmate de vraag stijgt: IEF

Volgens het International Energy Forum zullen de olieprijzen in de tweede helft van 2023 naar verwachting stijgen.

Christoffel Furlong | Getty Images Nieuws |

Volgens de secretaris-generaal van het International Energy Forum zullen de olieprijzen in de tweede helft van het jaar stijgen omdat het aanbod moeite heeft om aan de vraag te voldoen.

De vraag naar olie keerde snel terug naar het niveau van vóór Covid, “maar het aanbod heeft het moeilijker om de achterstand in te halen”, zei Joseph McMonigle, secretaris-generaal van het International Energy Forum, eraan toevoegend dat de enige factor die de prijzen op dit moment tempert, de angst voor een dreigende recessie is.

“Dus voor de tweede helft van dit jaar zullen we ernstige problemen krijgen met het op peil houden van het aanbod, en als gevolg daarvan zullen de prijzen daarop reageren”, vertelde McMonigle aan CNBC aan de zijlijn van een bijeenkomst van energieministers van de groep van de 20 leidende industriële economieën (G20) in Goa, India, op zaterdag.

McMonigle schrijft de stijgende olieprijzen toe aan de toenemende vraag uit China – ’s werelds grootste importeur van ruwe olie – en India.

“India en China samen zullen goed zijn voor 2 miljoen vaten per dag van vraagherstel in de tweede helft van dit jaar”, zei de secretaris-generaal.

Gevraagd of de olieprijzen opnieuw zouden kunnen stijgen tot $ 100 per vat, merkte hij op dat de prijzen al $ 80 per vat bedragen en vanaf hier mogelijk hoger zouden kunnen worden.

“We zullen veel sterkere voorraaddalingen zien, wat een signaal zal zijn voor de markt dat de vraag zeker aantrekt. Dus je zult zien dat de prijzen daarop reageren”, zei McMonigle.

McMonigle heeft er echter alle vertrouwen in dat de Organisatie van Olie-exporterende Landen en haar bondgenoten – gezamenlijk bekend als OPEC+ – actie zullen ondernemen en het aanbod zullen vergroten, mocht de wereld uiteindelijk bezwijken voor een “grote onbalans tussen vraag en aanbod”.

“Ze zijn erg voorzichtig met de vraag. Ze willen bewijs zien dat de vraag aantrekt en zullen reageren op veranderingen in de markt.”

Brent-futures voor ruwe olie met vervaldatum in september werden op vrijdag gesloten op $ 81,07 per vat, terwijl West Texas Intermediate-olie met levering in september de handelsdag afsloot op $ 76,83.

Geen ruimte voor zelfgenoegzaamheid

McMonigle sprak ook over de markt voor vloeibaar aardgas, waarbij hij de stabiliteit op de Europese energiemarkt toeschreef aan een warmer dan verwachte winter in 2022.

“Het weer was waarschijnlijk het gelukkigste wat er is gebeurd,” zei hij, maar waarschuwde dat “het niet alleen deze winter is, [but] de volgende paar winters” die rotsachtig kunnen zijn.

Wereldwijde beleidsmakers kunnen niet zelfgenoegzaam worden alleen omdat de LNG-prijzen zijn gedaald en er meer investeringen in hernieuwbare energie nodig zijn om ervoor te zorgen dat de lichten blijven branden, zei hij.

Het LNG-aangedreven containerschip “Containerships Borealis” van de rederij Borealis meerde af in de haven aan de Burchardkai-terminal van HHLA.

Foto Alliantie | Foto Alliantie |

Waar ooit over werd ‘gefluisterd’, is energiezekerheid nu de belangrijkste focus geworden van toppen zoals de G20, signaleerde McMonigle.

“We moeten absoluut doorgaan met de energietransitie en alle opties moeten op tafel liggen”, benadrukte hij, eraan toevoegend dat prijzen en volatiliteit op de energiemarkten nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

“Ik ben bang dat als het publiek hoge prijzen en volatiliteit op de energiemarkten begint te koppelen aan klimaatbeleid of de energietransitie, we de publieke steun zullen verliezen”, zei hij.

“We gaan het publiek veel moeilijke en uitdagende dingen vragen om de energietransitie mogelijk te maken. Die moeten we aan boord houden.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert