FINANCIEEL.com

Nvidia annuleert de AI-top in Tel Aviv na de aanval van Hamas op Israël

Nvidia annuleert de AI-top in Tel Aviv na de aanval van Hamas op Israël

Nvidia-CEO Jensen Huang

Getty

Nvidia heeft volgende week zijn AI-conferentie in Tel Aviv geannuleerd vanwege bezorgdheid over de veiligheid, omdat Israël opdracht gaf tot een belegering van Gaza na de Hamas-aanval op Israël dit weekend.

Nvidia had zijn persoonlijke AI-top gepland, met een keynote door CEO Jensen Huang, op 15 en 16 oktober in Tel Aviv, en bestempelde het evenement als “de #1 conferentie voor ontwikkelaars, bedrijfsleiders en AI-onderzoekers.” In een blogpost voorafgaand aan het evenement benadrukte Nvidia de meer dan 6.000 startups in Israël en het aantal durfkapitaalinvesteringen per hoofd van de bevolking, waardoor het “een van de meest levendige technologiehubs ter wereld” is.

Nvidia, ’s werelds grootste AI-chipmaker, kan de sectorbrede vraag naar zijn chips niet bijhouden. De omzet steeg in het tweede fiscale kwartaal met meer dan 100% op jaarbasis, samen met een nettowinst van $6,7 miljard, een stijging van 422% op jaarbasis. Tijdens de keynote van Huang was hij van plan Nvidia’s nieuwste ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI en cloud computing te bespreken.

Ongeveer 2.500 ontwikkelaars, onderzoekers en techwerkers zouden de tweedaagse conferentie bijwonen, bevestigde Nvidia aan CNBC, en er zouden meer dan 60 livesessies plaatsvinden over onderwerpen variërend van generatieve AI, supercomputing en grote taalmodellen tot autonome voertuigen. , gezondheidszorg en cyberveiligheid.

De meeste geplande sprekers op de top zijn sleutelfiguren bij Nvidia, zoals Kimberly Powell, vice-president van de gezondheidszorg; Deepu Talla, vice-president van embedded en edge computing; en Gilad Shainer, senior vice-president van netwerken en high-performance computing. Leidinggevenden uit Microsoft, Amazone Webservices, Sneeuwvlok en Lenovo zouden ook sessies leiden, waarvan sommige gesponsord werden.

“Het spijt ons u te moeten mededelen dat we, vanwege de huidige situatie in Israël, hebben besloten AI SUMMIT te annuleren”, kondigde Nvidia aan op de website van het evenement. “Ons hart gaat uit naar iedereen die door de situatie wordt getroffen. De veiligheid en het welzijn van onze deelnemers zijn onze topprioriteit, en wij geloven dat dit de beste manier van handelen is om ieders veiligheid te garanderen.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert