FINANCIEEL.com

Nr. 1 manier om uw vermogen te laten groeien

Nr. 1 manier om uw vermogen te laten groeien

Rijkdom opbouwen is misschien niet zo moeilijk als je denkt, zegt selfmade miljonair en auteur van “I Will Teach You to Be Rich” Ramit Sethi.

Na 20 jaar van zijn carrière te hebben geschreven over geld en psychologie, weet Sethi wat er nodig is om uw geld te laten groeien. De nummer 1 manier om rijk te worden: houd het saai, zegt hij tegen CNBC Make It.

“De beste manieren om uw vermogen te laten groeien zijn heel eenvoudig, bijna bedrieglijk”, zegt hij. “En ze lijken saai, maar zij zijn degenen die echt werken.”

Als je deze drie basisdingen doet, “heb je op de lange termijn een aanzienlijk bedrag”, zegt Sethi.

1. Start met beleggen en bouw het bedrag geleidelijk op

De eerste – en belangrijkste – manier om uw vermogen te laten groeien, is door te beleggen, zegt Sethi: “Beleg elk jaar automatisch een percentage van uw inkomen en verhoog dat percentage met 1%.”

Investeren in een goedkope index-fun, zoals de S&P 500, zal je geld net zo laten groeien als ‘geheime investeringen’ waartoe de rijken toegang hebben, zegt Sethi.

“We geloven vaak dat rijke mensen toegang hebben tot geheime investeringen en dat ze op die manier heel veel geld verdienen”, zegt hij. “Luister, ik heb toegang tot die investeringen en ik kan je nu vertellen dat ze doorgaans niet beter presteren dan een eenvoudig S&P-indexfonds.”

De S&P heeft historisch goed gepresteerd; tussen januari 1926 en juni 2023 boekte de index een totaalrendement op jaarbasis van 10,34%, volgens Howard Silverblatt, senior indexanalist voor S&P Dow Jones Indices.

“De gewone waarheid is dat je geweldige rendementen kunt behalen met een eenvoudig, goedkoop langetermijnindexfonds”, zegt Sethi.

2. Duw voor het salaris dat je verdient

Nadat je hebt geleerd hoe je je geld kunt beleggen, is de volgende stap naar groeiende rijkdom aandringen op een eerlijk salaris, zegt Sethi: “Leer de vaardigheden om over je salaris te onderhandelen en betaald te krijgen wat je waard bent.”

Het is mogelijk dat bedrijven nog steeds hun openbare salarisbereik laten leeglopen, dus het is belangrijk om te blijven onderhandelen over uw topdollar. Salarisexperts zeggen dat de bovenkant van een compensatiebereik 40% tot 60% meer moet zijn dan het minimum. In werkelijkheid ligt het gemiddelde salarisbereik voor vacatures echter rond de 28%, volgens Bloomberg-rapportage.

Onderzoek doen en informatie zoeken over wat anderen in vergelijkbare functies doen, is een belangrijke stap om een ​​eerlijke vergoeding te garanderen, zegt Sethi.

Als het gaat om daadwerkelijk onderhandelen over uw salaris, kunt u recruiters vragen die op de hoogte zijn van de salarisbereiken voor hun kandidaten. Recruiters zullen waarschijnlijk meer up-to-date en gepersonaliseerde informatie hebben dan online databases.

Als je dan een salaris krijgt aangeboden, neem dat aantal dan en tel er $ 20.000 bij op, vertelde Madelyn Machado, een reverse recruiter in Tampa, Florida, eerder aan CNBC Make It. Accepteer niet het eerste aanbod dat je krijgt, voegde ze eraan toe.

3. Streef naar een bijzaak

Als de stappen zo eenvoudig zijn, waarom doen mensen ze dan niet?

Deze drie stappen zijn gemakkelijk en haalbaar, zegt Sethi. Toch zijn het geen stappen die mensen over het algemeen nemen.

“Weet je waarom mensen dat niet doen? Omdat ons is geleerd dat we, om rijk te worden, 30 schermen moeten hebben met al deze PE-ratio’s die over het scherm lopen en dat we aandelen moeten kiezen. En ons wordt verteld dat beleggen net als gokken is’, zegt Sethi. “Niets daarvan is waar.”

Investeren is, in tegenstelling tot gokken, geen vorm van entertainment, en zou dat ook niet moeten zijn, zegt Sethi. Investeren en financiën beheren zijn alledaagse taken, voegt hij eraan toe. Sethi besteedt “minder dan een uur per maand” aan al zijn financiën.

“Echt beleggen is saai. Het is alsof de verf opdroogt”, zegt hij. “Mensen praten over beleggen alsof het entertainment is: ik moet GameStop kopen, ik moet dit doen”, zegt hij. “Wil je vermaakt worden? Neem een ​​hond. Wil je vermaakt worden? Bekijk mijn Netflix-show.”

NIET MISSEN: Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Ontvang CNBC’s gratis Warren Buffett gids voor beleggendat het beste advies van de miljardair voor reguliere beleggers, de do’s en don’ts en drie belangrijke beleggingsprincipes samenvat in een duidelijke en eenvoudige handleiding.

Ramit Sethi: vermijd deze 3 giftige geldovertuigingen om rijkdom op te bouwen

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert