FINANCIEEL.com

Nintendo gaat The Legend of Zelda-film maken na het succes van Mario

Nintendo gaat The Legend of Zelda-film maken na het succes van Mario

Link-beeldje uit Legend of Zelda met winkelpersoneel in de Nintendo Tokyo-winkel in Shibuya.

Sopa-afbeeldingen | Lichtraket |

Nintendo zei woensdag dat het van plan is een live-actiefilm te ontwikkelen van The Legend of Zelda, een van de populairste personages, omdat de gamegigant het succes lijkt te repliceren dat hij had met de Mario-film.

Shigeru Miyamoto, maker van Zelda, en Avi Arad, voorzitter van Arad Productions Inc., die producer is geweest van een aantal populaire Marvel-films, zullen de Zelda-film produceren.

Nintendo wil profiteren van zijn sterke reeks herkenbare personages op het gebied van bijvoorbeeld films, in de hoop gebruikers ertoe aan te zetten de gameconsole, de Switch, te kopen. Het Japanse bedrijf is waarschijnlijk gesterkt door het succes van “The Super Mario Bros. Movie”, dat sinds de release in april meer dan $1 miljard heeft opgebracht aan de kassa. De film werd geproduceerd in samenwerking met Universal Studios.

Beleggers hadden gevreesd dat de verkoop van de ruim zes jaar oude Nintendo Switch-console een piek had bereikt. Maar de Mario-film bracht mensen ertoe de console en games te kopen. Dat was een van de redenen waarom Nintendo dinsdag zijn winst- en verkoopvoorspelling voor het hele jaar heeft verhoogd.

Nintendo hoopt op vergelijkbaar succes met de Zelda-film. En het bedrijf wil ook profiteren van de onlangs uitgebrachte game “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”, waarvan sinds de release in mei meer dan 19 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Beleggers hopen waarschijnlijk hetzelfde nu de Nintendo-aandelen woensdag met 6% zijn gestegen in Japan.

“Door zelf visuele inhoud van Nintendo’s intellectuele eigendom (intellectueel eigendom) te produceren, creëert Nintendo nieuwe mogelijkheden om mensen van over de hele wereld toegang te geven tot de wereld van entertainment die Nintendo heeft opgebouwd, op andere manieren dan alleen de speciale gameconsoles”, zegt Nintendo. zei woensdag in een verklaring.

Nintendo gaat de Zelda-film medefinancieren met Sony Pictures. Nintendo zal meer dan 50% van de film financieren en Sony Pictures zal verantwoordelijk zijn voor de bioscoopdistributie. Wes Ball zal de film regisseren.

Openbaarmaking: Comcast is het moederbedrijf van NBCUniversal en CNBC.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert