Nieuwe fondsen en waardering op $ 1,1 miljard

By Jernst van Waal

De Carousell-applicatie wordt weergegeven op een smartphone in een gearrangeerde foto in Singapore.

Erts Huiying | Bloomberg | Getty Images

SINGAPORE – Het online-advertentiebedrijf Carousell in Zuidoost-Azië zei woensdag dat het $ 100 miljoen aan nieuwe fondsen heeft opgehaald die het bedrijf op meer dan een miljard dollar waarderen.

De Zuid-Koreaanse private equity-onderneming STIC Investments leidde de investeringsronde.

Het in Singapore gevestigde Carousell zei dat het nu wordt gewaardeerd op $ 1,1 miljard – wat het de nieuwste eenhoorn van Zuidoost-Azië maakt, een start-up met een waarde van meer dan een miljard dollar.

“Wij zijn van mening dat de versnelde acceptatie van digitale ervaringen voor ons een kans is om onze re-commerce-inspanningen te verdubbelen met een focus op gemak en vertrouwen, om een ​​stapsgewijze groei in onze gemeenschap te ontgrendelen”, aldus Quek Siu Rui, mede-oprichter en CEO van Carousell, in een verklaring. Recommerce verwijst naar het kopen en doorverkopen van eerder eigendom van producten.

Hij zei dat de start-up zal investeren om uit te breiden naar meer categorieën tweedehands goederen en markten, en strategische overnames zal doen om het bedrijf op te schalen.

Onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen meldde Bloomberg News in juni dat Carousell een mogelijke beursgang in de VS overwoog via een fusie met een bedrijf met blanco cheques.

Net als andere online geclassificeerde platforms, is het idee achter Carousell eenvoudig: gebruikers maken foto’s van dingen die ze willen verkopen en plaatsen deze, met relevante details, op de marktplaats voor kopers.

Omdat de pandemie van het coronavirus meer mensen dwong om thuis te blijven, hebben experts gezegd dat consumptiepatronen permanent aan het veranderen zijn.

Mensen wenden zich meer tot e-commerce voor hun winkelbehoeften en dat plaatst bedrijven als Carousell en anderen in een uitstekende positie om gebruik te maken van de interneteconomie van 300 miljard dollar in Zuidoost-Azië.

Andere geldschieters van Carousell zijn Sequoia Capital India, Golden Gate Ventures en het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Naver, de maker van de berichten-app Line.