Nieuwe emissievrije bussen zullen worden getest op Britse wegen

Een weergave laat zien hoe de bussen er bij gebruik uit zouden kunnen zien.

Een van de grootste openbaarvervoersbedrijven in het VK is om het gebruik van emissievrije bussen uit te proberen van Arrival, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van commerciële elektrische voertuigen in zogenaamde “microfabrieken”.

In een verklaring maandag zei First Bus, dat deel uitmaakt van de grotere FirstGroup, dat de proef in de herfst zou beginnen en op bestaande routes in het VK zou rijden. De voertuigen zullen enkeldekkers zijn en voldoende zitplaatsen hebben voor 36 passagiers.

De proef van het bedrijf met door Arrival geproduceerde bussen volgt op een eerdere toezegging om na 2022 geen dieselbussen meer te kopen en tegen het jaar 2035 een emissievrije vloot te exploiteren. In januari lanceerde First Bus een vloot dubbeldekkers op waterstof in de Schotse stad Aberdeen.

Arrival is opgericht in 2015 en heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk.Het bedrijf zegt dat het zijn software, materialen en componenten in eigen huis ontwikkelt en voertuigen produceert in microfabrieken met een kleine footprint die snel kunnen worden uitgerold op bestaande commerciële locaties en zich kunnen aanpassen aan de vraag als en wanneer nodig.

Afgelopen november zei het bedrijf dat het openbaar zou worden via een fusie met een Amerikaans bedrijf met blanco cheques in een deal die het een ondernemingswaarde van $ 5,4 miljard opleverde.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission definieert een blanco-chequebedrijf als een ‘bedrijf in de ontwikkelingsfase dat geen specifiek bedrijfsplan of doel heeft, of heeft aangegeven dat het een bedrijfsplan is om een ​​fusie of overname aan te gaan met een niet-geïdentificeerd bedrijf of bedrijven, een andere entiteit, of persoon.”

Voorafgaand aan de aankondiging in november had Arrival investeringen aangetrokken van bedrijven als UPS, Kia en Hyundai.

Het bedrijf werkt momenteel aan twee van zijn microfabrieken in South Carolina en Bicester, een stad in het VK

Het veranderende gezicht van stadsvervoer

De proef met First Bus and Arrival is een ander teken van hoe emissiearme en emissievrije voertuigen een steeds grotere rol beginnen te spelen in de stedelijke mobiliteit, nu gemeentelijke autoriteiten over de hele wereld proberen de luchtvervuiling aan te pakken en het aantal diesel- en benzineauto’s op hun auto’s te verminderen. straten.

In grote hoofdsteden, zoals Londen en Parijs, bieden fietsuitwisselingsprogramma’s mensen de kans om korte ritten op twee wielen te maken, terwijl veel steden de bewoners nu aanmoedigen om naar hun bestemming te lopen in plaats van met de auto te rijden.

En dinsdag zei de Volkswagen Group dat het zijn dienst voor het delen van elektrische auto’s uitbreidt naar de grote havenstad Hamburg, Duitsland, na een pilot in Berlijn.

De app-gebaseerde WeShare-service zal later deze week starten en ongeveer 800 van VW’s ID.3 elektrische auto’s gebruiken.

—CNBC’s Ryan Browne heeft bijgedragen aan dit rapport

Plaats een reactie