NHTSA vraagt ​​Tesla om 158.716 Model X, S terug te roepen via touchscreen-glitch

Klanten bekijken een elektrische auto van Tesla Motors Inc. Model X die op dinsdag 12 september 2017 te zien is in de showroom van het bedrijf in Shanghai, China.

Qilai Shen | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) vroeg Tesla woensdag in een brief om 158.716 van zijn Model S- en Model X-voertuigen terug te roepen die vóór 2019 zijn geproduceerd, nadat eigenaren klaagden over touchscreen-storingen die leidden tot het verlies van verschillende veiligheidsgerelateerde functies.

De betrokken auto’s, gemaakt in Tesla’s autofabriek in Fremont, Californië, omvatten Tesla Model S sedans gemaakt tussen 2012 en 2018, en Model X SUV’s in modeljaren van 2016 tot 2018.

Tesla kan weigeren de terugroepactie uit te voeren, maar zou een volledige uitleg van het waarom aan de NHTSA moeten voorleggen, die vervolgens verdere actie zou kunnen voorstellen. Een terugroepactie van 158.716 voertuigen zou ongeveer 10% van Tesla’s gerapporteerde productie tot eind 2020 vertegenwoordigen. Tesla produceerde zijn miljoenste elektrische auto in maart 2020, tweette CEO Elon Musk destijds, en in de laatste drie kwartalen van 2020 het bedrijf produceerde meer dan 400.000 extra voertuigen.

De geheugenapparaten in sommige Tesla MCU’s hebben een beperkte ‘schrijfcyclus’, wat betekent dat ze – en dus de mediabesturingseenheid zelf – niet goed of helemaal niet zullen werken nadat ze een bepaald aantal programma- of wiscycli hebben bereikt. .

Eigenaren van getroffen Tesla-voertuigen vertelden CNBC eerder dat het display op hun media control units (of MCU’s) soms geheel of gedeeltelijk blanco zou worden. De problemen met het touchscreen bemoeilijkten het vermogen van bestuurders om systemen voor verwarming, airconditioning, ontdooien en ontwasemen in hun auto te gebruiken, of om hun achteruitkijkcamera’s en Tesla Autopilot-functies te gebruiken tijdens het parkeren en rijden.

In de brief, gestuurd aan Tesla’s vicepresident van juridische Al Prescott, schreef de federale autoriteit voor voertuigveiligheid dat de MCU-problemen van Tesla het risico op een crash van bestuurders zouden kunnen vergroten als gevolg van het ‘mogelijke verlies van hoorbare klokken, bestuurdersdetectie en waarschuwingen’ die deel uitmaken van Tesla Autopilot, het geavanceerde rijhulpsysteem van het bedrijf.

Uitvalpercentages voor mediabesturingseenheden waren zo hoog als 17% bij oudere Tesla Model S-voertuigen (gemaakt van 2012 tot 2015) en zo hoog als 4% voor auto’s gemaakt door Tesla van 2016 tot 2018, aldus de brief. En de MCU-storingen zullen naar verwachting toenemen naarmate auto’s ouder worden en in gebruik blijven, zei NHTSA, onder verwijzing naar Tesla-projecties.

“Gezien Tesla’s projecten van MCU-reparaties, zelfs MY [model year] Voertuigen van 2018 zullen binnen ongeveer 10 jaar 100% uitval van de MCU ervaren “, schreven NHTSA-onderzoekers.

Tesla bood eerder een “garantie-uitbreiding” aan om klanten te verzachten die van streek waren door het defect. Zoals CNBC toen meldde, zouden sommige eigenaren die de vervanging van de mediabesturingseenheid uit eigen zak hadden betaald, hun kosten kunnen terugverdienen onder de uitgebreide garantie.

Lees de volledige brief van NHTSA aan Tesla.

Plaats een reactie