Site pictogram Financieel.com

Netflix ontslaat 300 extra werknemers omdat de omzetgroei vertraagt

De onthulling van Netflix dat het in het eerste kwartaal 200.000 abonnees verloor, zette de toch al geplaagde technologiesector nog meer onder druk, maar toptechnologieanalist Mark Mahaney is van mening dat de huidige zwakte in de sector investeerders verschillende kansen biedt.

Aaronp/bauer-griffin | Gc-afbeeldingen | Getty Images

Netflix ontslaat ongeveer 300 extra werknemers in het hele bedrijf.

De bezuinigingen, die ongeveer 3% van het totale aantal werknemers vertegenwoordigen, komen ongeveer een maand nadat het streamingbedrijf ongeveer 150 posities heeft geëlimineerd in de nasleep van het eerste abonneeverlies in tien jaar.

“Vandaag hebben we helaas zo’n 300 medewerkers moeten laten gaan”, zegt Netflix donderdag in een verklaring. “Hoewel we aanzienlijk in het bedrijf blijven investeren, hebben we deze aanpassingen doorgevoerd zodat onze kosten groeien in lijn met onze langzamere omzetgroei. We zijn zo dankbaar voor alles wat ze voor Netflix hebben gedaan en werken er hard aan om hen door deze moeilijke overgang.”

Netflix had investeerders in april gewaarschuwd dat het de komende twee jaar een deel van zijn uitgavengroei zou terugtrekken.

Spencer Neumann, de financieel directeur van het bedrijf, zei tijdens de winstoproep van het bedrijf in april dat Netflix “voorzichtig” probeert te zijn om zich terug te trekken om de realiteit van zijn bedrijf te weerspiegelen. Het is echter nog steeds van plan zwaar te investeren, waaronder ongeveer $ 17 miljard aan inhoud.

Co-CEO Reed Hastings zei tijdens de oproep ook dat het bedrijf goedkopere, door advertenties ondersteunde niveaus verkent in een poging nieuwe abonnees binnen te halen na jarenlang weerstand te hebben geboden aan advertenties op het platform.

Netflix werkt ook hard aan het ongebreideld delen van wachtwoorden. Naast de 222 miljoen betalende huishoudens, gebruiken meer dan 100 miljoen huishoudens de dienst via het delen van accounts, aldus het bedrijf.

Netflix-aandelen stonden donderdag in de middaghandel ongeveer gelijk, maar zijn tot nu toe met ongeveer 70% gedaald.

Mobiele versie afsluiten