FINANCIEEL.com

Netflix (NFLX) verdiensten 2e kwartaal 2023

Netflix (NFLX) verdiensten 2e kwartaal 2023

Sopa-afbeeldingen | Lichtraket |

Netflixen rapporteert woensdag de resultaten over het tweede kwartaal en investeerders zullen goed letten op het harde optreden van de streaminggigant tegen het delen van wachtwoorden, evenals de onlangs gelanceerde door advertenties ondersteunde laag.

Analisten voorspellen – en sommige gegevensbronnen hebben aangetoond – dat het abonneebestand van Netflix een boost zal krijgen door de lente-uitrol van het hardhandig optreden tegen wachtwoorden.

Dit is wat analisten verwachten voor het kwartaal, volgens Refinitiv:

  • verdiensten: $ 2,86 per aandeel
  • Winst: $ 8,30 miljard

In mei begon Netflix leden te waarschuwen voor het nieuwe deelbeleid, dat verhindert dat freeloaders accounts delen. Onder het nieuwe beleid kunnen leden een profiel overdragen aan iemand buiten hun huishouden, zodat ze voor hun eigen account kunnen betalen, of de accounthouder kan een extra vergoeding van $ 7,99 per persoon betalen.

Netflix zag zijn abonneebestand weken na de uitrol stijgen, volgens een rapport van Antenna. Analisten van Wells Fargo en MoffettNathanson verwachten ook een toename van het aantal abonnees.

Wells Fargo verhoogt de geschatte nettotoevoegingen voor het tweede kwartaal van 1,5 miljoen naar 2,1 miljoen, volgens een notitie van analist Steven Cahall deze week.

Beleggers zullen ook kijken naar alle details die Netflix biedt over zijn onlangs gelanceerde, goedkopere, door advertenties ondersteunde laag. Netflix heeft het afgelopen jaar zowel het nieuwe beleid voor delen als het nieuwe advertentieniveau geïntroduceerd als onderdeel van zijn reactie op het eerste verlies van abonnees in meer dan tien jaar in 2022.

Woensdag bevestigde Netflix dat het zijn “basis” abonnement zonder advertenties heeft geschrapt, waardoor het standaardabonnement met advertenties de goedkoopste optie is voor $ 6,99 per maand. De standaard- en premiumniveaus zonder commercials kosten respectievelijk $ 15,49 en $ 19,99 per maand.

De voorraad van Netflix is ​​gestegen met de uitrol van deze initiatieven. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar met meer dan 60% gestegen en bereikten dinsdag een hoogtepunt in 52 weken, te midden van de verwachting dat het dit kwartaal groei zou laten zien.

Mediabedrijven zijn meer overgegaan op door advertenties ondersteunde streaming als een manier om winstgevend te worden.

Tijdens zijn pitch aan adverteerders in mei onthulde Netflix weinig details over zijn door advertenties ondersteunde laag, zij het genoeg om zijn voorraad hoger te krijgen. Het bedrijf zei dat het 5 miljoen actieve gebruikers had voor het nieuwe niveau en dat 25% van zijn nieuwe klanten zich aanmeldde voor het niveau in gebieden waar het beschikbaar is.

Tijdens de inkomsten zullen ook de gevolgen van de stakingen van Hollywood-schrijvers en acteurs centraal staan. Terwijl de media-industrie een van de meest tumultueuze periodes in jaren doormaakt, voegden acteurs zich onlangs bij schrijvers aan de piketlijn, waardoor Hollywood bijna werd afgesloten.

Netflix zal het tijdens de staking naar verwachting beter doen dan andere mediabedrijven vanwege de uitgebreide inhoud, met name uit internationale bronnen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert